Meghan Markle serie Pearl door Netflix geschrapt

Het is niet alleen Will Smith die gecancelled wordt op Netflix maar het animatieproject “Pearl” van Meghan Markle. Meghan schreef de serie met Amanda Rynda en zou geproduceerd worden onder hun Beverly Hills vlaggenschip Archewell, een bedrijf dat werd opgericht door haar en Prins Harry.

Er was een periode waar Netflix op de top van de wereld stond, maar met de wankele economische tijden en de forse concurrentie is hun aandeel zowat 65% gekelderd op een paar maanden tijd. De angst neemt toe in Hollywood nu managers en werknemers worstelen met de groeiende onzekerheid over hun positie in een snel veranderende entertainmentindustrie. En de alomtegenwoordige kopzorg is de gedachte dat de streaming-bubbel binnenkort zal barsten, met mogelijks nog meer afdankingen.

Het Wall Street-troeteldiertje Netflix verloor vorige maand op één dag 54 miljard dollar aan marktwaarde door zorgen over een daling van het aantal abonnees. Het bedrijf begon te herorganiseren en vele werknemers – voornamelijk in het marketingdepartment – mochten een andere job zoeken. En ondertussen zagen we dat de concurrenten hun portfolio bleven uitbreiden (Warner kocht Discovery en Amazon kocht MGM). Maar let wel, iedereen deelt in de klappen, ook het aandeel van Amazon is gekelderd (op 6 maanden is het aandeel van 3500 dollar gevallen naar 2400 dollar)

Netflix kon niet eeuwig blijven groeien, dus nu lijkt het alsof ze eindelijk hun limiet hebben bereikt en zullen ze voorzichtiger moeten zijn in hoe ze dingen doen en welke projecten verder ontwikkeld worden. En zelfs de hertogin van Sussex is niet immuun voor de druk van bezuinigen. Nu is het wel zo dat Meghan en Harry al een contract met Netflix hadden getekend voor een documentaire-reeks rond de Invictus Games genaamd “Heart of Invictus” (2022), een internationaal multisportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger, eveneens een Archewell productie.

Pearl had een animatieserie moeten worden dat zich zou richten op de heroïsche avonturen van een 12-jarig meisje, geïnspireerd door invloedrijke vrouwen in de geschiedenis. Meghan Markle was enthousiast over het project om jonge meisjes over de hele wereld te inspireren met de heldin Pearl op een reis om erachter te komen wie ze is en om de dagelijkse uitdagingen van het leven te overwinnen. Hoewel Netflix de redenen voor het afvoeren van dit project niet heeft aangegeven, heeft het platform ook twee andere animatieserieprojecten voor kinderen geannuleerd die al in productie waren. Dat ze misschien eens een systeem uitdenken net zoals andere streamingdiensten die het delen van accounts onmogelijk/moeilijk maakt, in plaats van te snijden in de content.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *