Sam Raimi maakt zich klaar voor Darkman sequel

Als we de collega’s van The Wrap mogen geloven zit er een Darkman (1990) sequel aan te komen met Sam Raimi. En indien Universal spreekt van sequel is het niet geheel uitgesloten dat we misschien zelfs een terugkeer zien van Liam Neeson in de titelrol, gezien de man toch wel onvermoeibaar blijkt te zijn als actie-acteur.

Korte inhoud Darkman: Peyton Westlake (Liam Neeson) is een wetenschapper die een manier ontdekt om synthetische huid te produceren. Dit blijkt een revolutionaire uitvinding te zijn, maar het probleem is dat je de huid maar 100 minuten kan gebruiken en deze niet bloot gesteld mag worden aan licht. Als gangsters Peyton aanvallen, raakt zijn huid vreselijk verbrand. Peyton is uit op wraak en gaat voortaan door het leven als Darkman.

Raimi had geprobeerd om de rechten op The Phantom te verkrijgen, maar dat was hem niet gelukt. En in plaats van zijn nederlaag te accepteren heeft hij zijn eigen superheldenfilm gemaakt, en dat werd Darkman. Het was een karakter dat geïnspireerd was op de Universal Monsters. Het matige financiële succes heeft er toch voor gezorgd dat de film twee direct-to-video sequels kreeg, een reeks stripboeken, meerdere videogames en merchandising van actiefiguren. En ja, je kan deze prent zeker zien als één van de betere superheldenfilms van de jaren negentig, en ik vind het nog zo geen gek idee om dit karakter vanonder het stof te halen.

Na zijn Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) lijkt Raimi zich echt wel thuis te voelen in het superhelden genre, zeker wanneer er ook een duister kantje in aanwezig zit. Neeson keerde niet terug voor de sequels, waarbij Arnold Vosloo in de rol van Dr. Peyton Westlake/Darkman stapte. Neeson was ook nog niet uitgegroeid tot de enorme actie-ster die hij nu is, wat waarschijnlijk bijdraagt aan de aantrekkingskracht van een terugkeer naar de oorspronkelijke wereld van Darkman. Gelukkig heeft Neeson al gezegd dat als het script goed is, hij bereid zou zijn om terug te keren.

Het Darkman-personage is in staat om zijn visuele verschijning te veranderen en een aantal vermommingen aan te nemen, wat ongelooflijk gemakkelijk uit te voeren zou zijn dankzij de enorme technologische vooruitgang die is geboekt sinds de film in 1990 debuteerde. Het zou geweldig zijn om te zien hoe Neeson voortdurend transformeert, vooral nu er drie decennia zijn verstreken. Dit kan echt wel een bijzonder project worden.

2 Comments

  1. Sander

    Hoop dat hij terugkomt voor een derde Dr Strange.

    Reply
  2. Marvin

    De 2 direct-to-video sequels zullen bij deze gewist worden uit het geheugen van de franchise

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *