De 15 pijnlijke gevolgen voor Will Smith na de Oscar Slap

Dat Jada nu openlijk afstand neemt van Will Smith’s Oscar slap moet eigenlijk zowat de kers op de taart zijn in een korte maar heftige lijdensweg voor de acteur. Tijdens ZIJN Oscarnacht had de Fresh Prince of Bel Air de pedalen verloren en Chris Rock vol in het gezicht geslaan tijdens een live uitzending na een flauw grapje over het kapsel van Jada. We hadden het in een vorige post dat Sony, Netflix en AppleTV+ de projecten van de acteur ‘on hold’ hadden gezet, vorige week werd ook bekend dat de acteur 10 jaar moet wegblijven van de Oscar-ceremonies (en dus ook volgend jaar de Oscar voor Beste Actrice niet mag uitreiken), maar op US Magazine neemt Jada Pinkett Smith nu publiekelijk afstand van haar vent voor wat hij deed (…voor haar). Een reactie die volgt op haar vorige interview waarin ze toegaf dat ze moest huilen op haar huwelijksdag en dat ze zich gedwongen voelde om te trouwen met Will omdat ze al zwanger was van Jaden.


Will Smith in Welcome to Earth © Kyle Christy / Disney+ / National Geographic

Volgens het Amerikaanse weekblad is Jada Pinkett Smith “niet boos” op haar man over wat er tussen Chris Rock en haar man is gebeurd, maar “ik had gewenst dat hij dit niet had gedaan”. Iedereen erkende Will Smiths beoordelingsfout die avond. Een bron zei “Het was in het heetst van de strijd en hij reageerde overdreven. Dat weet hij, dat weet zij. Ze zijn het erover eens dat hij overdreven heeft gereageerd.” Je zou kunnen zeggen waarom ze hem niet had gestopt, maar laten we eerlijk zijn, NIEMAND dacht voor een seconde dat hij Chris zou slaan! Zelfs Chris niet want hij bleef de handen op de rug, het hoofd lichtjes naar voren om te horen wat hij hem te vertellen had.

Rock probeerde niemand te beledigen toen hij zijn grap maakte over het nieuwe kapsel van Jada Pinkett Smith. Hij zei zelfs dat mocht hij van de medische aandoening op de hoogte zijn hij de grap niet had gemaakt. Will Smith heeft erkend dat wat hij die avond deed verkeerd was en verontschuldigde zich tegenover Rock en alle anderen voor wat hij deed (weliswaar niet tijdens de Oscarnacht maar wel de dag erop). Pittig detail, na de Oscar-slap heeft Amy Schumer zelfs haar repertoire meteen wat aangepast en geen grappen meer gemaakt over ‘het schotincident van Alec Baldwin’, de ‘seksuele avances van James Franco op zijn studenten en het ‘Joe Rogan Covid schandaal’. De sfeer was naar de zak en was niet nodig geweest om nog verder olie op het vuur te gieten.

Hieronder is een lijstje van de directe gevolgen van zijn daad, en deze lijst is misschien nog maar het degin:

 • 10 jaar ban van de Oscar Ceremonies
 • Hij werd ook ontslaan uit de Academy of Sciences and Cinematic Arts (en niet zelf opgestapt zoals eerder bericht)
 • Netflixfilm Fast & Loose gecancelled
 • De verfilming van zijn autobiografische boek WILL gecancelled, …
 • (daarentegen) zal de boyfriend van Jada, August Alsina, een boek schrijven over Jada (en dus ook over Will) en dat wordt naar alle waarzschijnlijkheid een gigantische hit. het boek heet “Entaglement”, precies hoe Jada haar relatie met August noemde tijdens hun openbare relatie-sessie.
 • Sony’s Bad Boys 4 gecancelled
 • Columbia Pictures’ Hancock 2 gecancelled
 • Netflix’s Bright 2 gecancelled
 • Apple’s Emancipation met Will Smith in regie van Antoine Fuqua, krijgt nog steeds geen release datum
 • I Am Legend 2 (2023) gaat naar acteur Michael B Jordan
 • De broers van Chris Rock hebben te kennen gegeven dat ze nog een eitje te pellen hebben met Will Smith en zeiden openlijk “We’re going to tear you apart!”
 • De kijkcijfers van “Bel-Air” (2022) – de reboot van de Bell Air Prince – zijn in vrije val en critici hebben er weinig goeds over te vertellen
 • Producers lijken op dit moment afstand te nemen van Will Smith, daar dit meestal omgekeerd is de dagen na een Oscar win
 • Will Smith zit momenteel met een depressie in een rehab-centrum om zijn woede-uitbarstingen onder controle te houden
 • En nu zet Jada haar man voor schut door te zeggen dat hij heeft “overgereageerd”.

Maar kijk, iets wat ze hem niet kunnen afnemen is zijn Oscar voor King Richard (2021) en ik heb genoten van de natuurdocu met hem genaamd Welcome to Earth (2021). Tijd heelt alle wonden en laten we hopen dat Will eindelijk eens de juiste beslissingen neemt in zijn leven en eens goed bezint waarom hij in deze situatie terecht is gekomen.

En kijk, Michael Bay zal misschien ter hulp schieten wat hij zou met Smith direct opnieuw willen werken nadat hij eerder met hem de twee eerste Bad Boys films had gemaakt. In een interview op EW zei hij het volgende: “Het maakt me niet echt uit. Hollywood wordt erg egocentrisch. Er worden nu baby’s opgeblazen in de Oekraïne. Daar zouden we het over moeten hebben. Het boeit me echt niet. In het begin dacht ik meteen: ‘Is dit net gebeurd?’ Toen zag ik de schreeuw van Will. Dat is een echte Will-schreeuw. Will is een geweldige vechter. Hij heeft boksen bestudeerd. Allereerst is het verkeerd om te doen, wat er ook gebeurt. Laten we dat gewoon naar buiten brengen. Maar toen mensen zeiden: ‘O, hij had hem kunnen doden.’ Nee, een klap is anders. Een vuistslag? Ja, je kunt iemand vermoorden. Will gaf hem een klap.”

2 Comments

 1. Duffy

  In een interview had ze min of meer bekend dat Will Smith haar niet kon bevredigen in bed, het zou mij niet verbazen dat binnenkort uitlekt dat hij een homoseksuele relatie heeft. Zou niet de eerste Scienology acteur zijn.

  Reply
 2. Fran

  Wanneer Jada geen projecten meer krijgt zal ze de schuld wel op Will steken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *