Netflix pakt uit met 10-delige Squid Game reality show

De aandelen van de streaminggigant blijven dalen van 682 dollar in november 2021 tot 175 dollar op 17 juni 2022 en het ziet er niet naar uit dat deze cijfers komende maanden fors zullen stijgen. En deze klap laat zich ook voelen op de werkvloer waarbij nog maar eens ongeveer 3% van het personeelsbestand moet afvloeien – wat neerkomt op een 300 jobs. Het is duidelijk dat Netflix-ceo’s Reed Hastings en Ted Sarandos een aantal verkeerde beslissingen hebben genomen de voorbije jaren en de gewone werknemer daar nu de rekening voor gepresenteerd krijgt. Ongeveer 216 getroffen medewerkers bevonden zich in de Verenigde Staten; 30 werknemers werden ontslagen in Azië-Pacific-landen; 53 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika; en 17 in Latijns-Amerika, aldus de memo.

In mei werden al heel wat series en films geschrapt en de besparingspolitiek zal zich verder moeten zetten. En dus heeft Netflix iets speciaal nodig en dat blijkt nu een Squid Game reality serie te zijn waarmee ze willen uitpakken, met dit verschil dat niemand zal sterven van de 456 deelnemers. Iedereen kan solliciteren via deze link. En enkel één iemand (of de 10 laatste deelnemers, dit is nog niet duidelijk) maakt kans op de 4,56 miljoen dollar prijzenpot.

Netflix zoekt deelnemers van over de hele wereld, maar ze moeten Engels sprekend zijn – een misschien controversieel mandaat aangezien de originele serie bijna volledig in het Koreaans was. De taalregel is pragmatisch, aangezien de spelinstructies via een spreker worden gegeven en elke speler moet kunnen begrijpen wat er wordt gezegd. Spelers mogen andere talen spreken, zolang ze ook Engels kunnen spreken en verstaan. Als de show een succes is, kunnen er versies in andere talen worden geproduceerd, net zoals Netflix-realityshows zoals ‘The Circle’ en ‘Love is Blind’ voor verschillende landen zijn aangepast.

Of deze 10-delige show de streamingdienst zal redden valt nog te bezien. De Squid Game tv-serie zal anderzijds ook een tweede seizoen krijgen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *