Red Notice (2021) ** recensie

Een film als Red Notice (2021), geschreven en geregisseerd door Rawson Marshall Thurber, is een 200 miljoen dollar Netflix actieprent die nog niet aan de hielen komt van om het even welke Michael Bay film, en ik ben zelf geen al te grote fan van Michael Bay. Het grootste verschil ligt hem daar dat Bay actie-scenes een nieuw gezicht geeft en niet zomaar acteurs “hun ding laten doen”. In Red Notice zit er geen enkele actie-scène die je niet eerder (en beter) hebt gezien. De plotlijn is ronduit belachelijk en de 3 hoofdacteurs spelen respectievelijk Hobbs, Wonder Woman en Deadpool.

Korte inhoud: Wanneer een door Interpol uitgegeven Red Notice met het hoogste bevel om de meest gezochte personen ter wereld te jagen en gevangen te nemen uitgaat, is de FBI-topprofiler John Hartley (Dwayne Johnson) op de zaak. Zijn wereldwijde achtervolging vindt hem pal in het midden van een gewaagde overval waarbij hij wordt gedwongen samen te werken met ‘s werelds grootste kunstdief Nolan Booth (Ryan Reynolds) om ‘s werelds meest gezochte kunstdief, “The Bishop” (Gal Gadot) te vangen. Het avontuur dat volgt, voert het trio de wereld rond, over de dansvloer, opgesloten in een afgelegen gevangenis, de jungle in en, het ergste van alles voor hen, voortdurend in elkaars gezelschap

Netflix’s Red Notice is het schoolvoorbeeld van een generieke actiekomedie die duidelijk rekent op zijn Hollywood cast om de molen aan het draaien te krijgen. Ik ben een grote fan van Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, en Gal Gadot, maar alle drie zijn het niet bepaald grote acteervermogens. Ze zijn behoorlijk beperkt in het heruitvinden van een karakter of verrassend uit de hoek te komen met een vertolking. Ja, dat wordt grotendeels beïnvloed door de regisseur en diens script, maar een acteur heeft nog altijd de vrijheid om een vertolking iets meer gewicht te geven. Acteurs als Daniel-Day Lewis of Christian Bale gaan daar zelfs heel extreem in en zullen fysiek ook helemaal verdwijnen in hun rol. Het is schokkend om het te beseffen maar Michael Bay is de enige regisseur die een andere vertolking kon halen uit Dwayne Johnson dan deze dat we gewend waren. Bekijk Pain & Gain (2013) en je zal weten wat ik bedoel.

Al bij de eerste minuten van de film weet je perfect wat je zal voorgeschoteld krijgen en voelt de plotwending al mijlenver aankomen. Toch valt er ook wat plezier te beleven aan deze Red Notice, maar je zal snel vergeten dat je deze prent hebt gezien na een paar weken. Maar het is een charismatische cast en hoe dom de dialogen zijn, of déjà-vue de actie-scènes, je blijft wel kijken, terwijl je op je smartphone andere dingen doet. Red Notice is een film die eerlijk gezegd ongeveer een uur aan verhaal te vertellen heeft, maar de film laat deze filmiconen echt hun ding doen, te lang naar mijn gevoel. Er waren meerdere keren dat scènes aanslepen en ik ben ervan overtuigd dat het allemaal improvisatie was of last minute re-writes. Budget was hier blijkbaar geen issue. Het is een Netflix film dus hebben we geen cijfers hoe goed deze film presteert, maar mocht het een bioscoop-release hebben dat zou het vermoedelijk floppen, los van Covid-maatregelen.© Netflix

Regisseur Rawson Marshall Thurber, die ook de film schreef, heeft altijd films gemaakt die voor het grootste deel zowel belachelijk als plezierig zijn. Ik vind het geweldig om naar Dodgeball: A True Underdog Story (2004) en We’re the Millers (2013) te kijken en ik heb zelfs genoten van zijn werk met Johnson aan andere projecten zoals Central Intelligence of Skyscraper (2018), maar zijn films zetten nooit een stap extra. Red Notice is verreweg zijn meest ambitieuze film tot nu toe, ik denk tevens dat hij voor deze carte blanche heeft gekregen, zeker met deze cast. Dwayne Johnson was zelfs één van de producers van deze prent met zijn productiehuis Seven Bucks Productions.

Kortom, je zal er wel bij momenten plezier aan beleven, zeker wanneer je niet wakker ligt van clichés en inconsistenties. Uiteindelijk is Red Notice één van de grootste films die Netflix ooit als originele film heeft uitgebracht en hoewel ik er helemaal voor ben dat ze zulke films met een groot budget blijven maken, heb ik ook het gevoel dat ze gewoon een grote naam zien en zeggen ja voor een project – zonder daadwerkelijk het script te lezen. Dit is de reden waarom er maar heel weinig originele Netflix-films zijn die uiteindelijk geweldig worden. Voor degenen onder jullie die van actie, komedie of een van deze Hollywoodsterren in het algemeen houden, raad ik aan om Red Notice te bekijken, maar probeer ook te weten dat het niets bijzonders is en dat je waarschijnlijk je tijd zal verspillen. Er zijn momenteel veel betere films uit, maar als je Netflix opent en deze begint te streamen, weet ik zeker dat je op zijn minst wat mild plezier zult vinden in bepaalde scènes. Op is de film uitgekomen op Netflix.


Review Red Notice (2021)
Recensie door op

Beoordeling: 2 / 5

rating

*** Red Notice trailer ***


1 Comment

  1. Grav

    Ik denk dat Dwayne Johnson zelfs nooit van kostuum heeft veranderd, na Rampage, Rundown en Jumanji 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *