George Clooney’s The Midnight Sky is een mix van The Revenant en Gravity

Netflix heeft de eerste trailer onthuld voor zijn ambitieuze sciencefiction-epos The Midnight Sky (2020). Gebaseerd op de roman Good Morning, Midnight van Lily Brooks-Dalton, speelt George Clooney niet alleen de hoofdrol, maar is hij ook regisseur en producent van deze prent.

Korte inhoud: De wetenschapper Augustine (George Clooney) bevindt zich alleen op de Noordpool. Hij poogt in contact te komen met een ruimteschip dat terug op weg is naar de aarde. De bemanningsleden, waaronder de jonge Sully (Felicity Jones), zijn namelijk op weg naar een planeet die de gevolgen draagt van een globale ramp.

George Clooney ziet dit project als een huwelijk tussen Gravity (2013) en The Revenant (2015). Het project is ook geschreven door scenarioschrijver Mark L.Smith van The Revenant. Het Revenant-gedeelte van het script begint tijdens de film wanneer Augustine en het meisje Iris (Caoilinn Springal) worden gedwongen ‘door de steeds giftiger wordende lucht en het smeltende poollandschap te reizen naar een ​​observatorium met een communicatiemiddel dat krachtig genoeg is om het ruimteschip te bereiken.

De astronauten gaan ondertussen op hun eigen avontuur terwijl ze een kortere weg naar de aarde nemen. De bemanning aan boord van de deep-space shuttle, de Aether, kon niet meer opgetogen zijn om terug te keren naar de aarde nadat ze Jupiter hadden bereikt. Terwijl missiespecialist Sullivan klaagt over haar offers die ze heeft gedaan voor haar missie, zwijgt Mission Control en wekt angst en onzekerheid bij de bemanning. De verhalen van Augustine en Sully zullen op een gegeven moment met elkaar verweven worden terwijl Augustine racet om de Aether te waarschuwen voor wat er is gebeurd op aarde.

Clooney heeft uiteraard ook hier heel wat geleerd van Alejandro G. Iñárritu. Ruimtefilms hebben geen gravitatie, geen windrichtingen, en de camera kan alle kanten uitdraaien. Als regisseur moet je hiervan attent zijn dat je jouw publiek niet misselijk maakt. De film zou op Netflix moeten uitkomen op 23 december 2020.

*** The Midnight Sky trailer ***

1 Comment

  1. Kons

    Dat zijn het soort films die ideaal zijn om te draaien in Covid tijden. Hopelijk krijgen we er nog.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *