Michael Bay komt met zijn Covid-23 pandemie in Songbird

Na zeven maanden van angst, ongerustheid, wantrouwen en een sluipend gevoel van complete wanhoop, kon een echte rampenfilm rond de pandemie niet uitblijven. Er waren al een aantal B-producties die nauwelijks het bekijken waard zijn, maar dit is misschien wel de eerste film die ik echt wil zien (en bij voorkeur in de bioscoop nadat we opnieuw onder de grens van 50 besmettingen per dag zijn). In de eerste trailer voor Songbird (2021) stelt regisseur Adam Mason zich de Verenigde Staten voor in 2022.

Korte inhoud: In 2022 verwoest het dodelijkere pandemie de wereld en haar steden. Het land is gedecimeerd door vier jaar pandemie en de opkomst van het dodelijkere COVID-23-virus, geregeerd door een regering die bezig is alle geïnfecteerde burgers in quarantaine te plaatsen en burgerwachten die overal opduiken. Overal duiken kampen op die bekend staan ​​als Q-zones die besmette mensen wil samenbrengen.

Afgezien van het nu al uitbuiten van de uitgeputte psyche van de bevolking en het gooien van nog meer brandstof op het vuur van de antimaskers van complottheoretici en politici die liever het hoofd in het zand steken, lijkt deze film wel een zekere gradatie van overdrevenheid niet te schuwen en bijgevolg moet je het ook wel zien als een vorm van entertaining in niet een voorbode van wat ons te wachte staat. Hoewel, wat als Covid net iets dodelijker wordt? Wat zal de regering dan ondernemen? Een lockdown van een stad of land is al een beetje in de richting van een politiestaat. En ja, er is een zekere legitimiteit wanneer je de cijfers in de ziekenhuizen ziet. Het loopt vol en er is te weinig personeelsuitval lijkt ook niet meer te stoppen. Dity zal resulteren dan 60 doden naar 600 doden per dag in een mum van tijd. Indien Covid nu iets dodelijker zou zijn – wat eigenlijkeen minder perfect virus zou zijn gezien want een virus wil uiteraard blijven leven in zijn host – dan zijn de huidige maatregelen eigenlijk peanuts.

Veel bekende koppen zien we in deze prent; zoals Sofia Carson, Craig Robinson, Bradley Whitford, Alexandra Daddario, Peter Stormare, Paul Walter Hauser, Jenna Ortega en Demi Moore. De regisseur Adam Mason is minder bekend. Hij heeft heel wat B-films gemaakt maar om één of andere reden heeft hij in een Covid periode een A-cast kunnen samenbrengen, en dit tegen de wil van de Actors guild SAG-AFTRA die eerst aan zijn leden had verboden om aan deze film te werken en nadien hen de vrijheid liet. En wanneer je naar de beelden kijkt zie je meteen ook de invloed van de producer, met name Michael Bay. Oh ja, dit is een Platinum Dunes film die hun concept van de Purge films nog eens willen recycleren voor een film die je misschien zou kunnen zien als een soort uitbuiting van de miserie die miljoenen mensen momenteel ondergaan.

Kijk, het is misschien vroeg maar ik ben een voorstander van filmploegen die met heel wat voorzorgsmaatregelen toch films kunnen maken, en dus veel lof voor Platinum Dunes. Mijn verwachtingen zijn niet al te hoog maar ik vond de trailer wel stimulerend. Op dit ogenblik is er nog geen releasedatum bekend, maar vermoedelijk wil STX Films deze film alsnog in de bioscoop krijgen.

*** Songbird trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    De trailer ziet er inderdaad uit als een B-film maar dan met een Michael Bay stripper 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *