Netflix komt met de lesbische vampieren-serie First Kill

‘Virtue signaling’ is belangrijk gegeven voor Netflix, ze willen de Witte Ridder zijn onder de streamingdiensten, maar toch voldoende verschillen van Disney door eveneens een platform te zijn voor pakweg platte erotiek of progressief te zijn met “gewaagde films”. En kijk, hier is een nieuwe bovennatuurlijke serie genaamd First Kill (2022), met een expliciet lesbische hoofdpersonages die enerzijds vampier en anderzijds vampierjager zijn. Deze Amerikaanse serie is bestemd voor jonge volwassenen, gemaakt, geschreven en geproduceerd door bestsellerauteur Victoria Schwab.

Korte inhoud: Tienervampier Juliette (Sarah Catherine Hook) staat onder toenemende druk om haar eerste moord te plegen en zich te vestigen in haar familie van oude vampiers. Ze kan het niet helpen, maar zet haar zinnen op Calliope (Imani Lewis), het mysterieuze, mooie nieuwe meisje dat toevallig uit een even gewaardeerde familie van vampieren-jagers komt. Maar beide meisjes leren dat het veel moeilijker is om iemand te vermoorden als er romantische gevoelens bij betrokken zijn

Een klassiek Shakespeariaans drama maar dan voor young adults. Ik ga eerlijk zijn, ik ben vampieren films en series spuugzat. De laatste serie die me nog kon boeien waren de eerste 4 seizoenen van “True Blood” zo’n 10 jaar geleden. Hoeveel uitgemolken versies moeten er nog komen?

Maar ik ben dan ook geen young adult meer, en dat is mijn tweede ergernis. Die Young Adult wave begint ook serieus op mijn systeem te werken. Ik wil wel eens een Roma + Juliet zien tussen vampieren en vampierenjagers, maar moet het zich alweer afspelen in en rond de school? Trouwens, een ‘young adult’ is van 18 tot 25, waarom nemen we dan geen 24-25 jarigen in een eerste job. En gezien je hun seksuele voorkeur in de verf wil zetten kan je op dat vlak ook iets verder gaan in plaats van dat cliché teenage-gefoefel. Teenage gefoefel is trouwens niet meer zoals vroeger, tegenwoordig heb je een geschreven consent-formulier nodig voor beide partijen.

Maar misschien heb ik gewoon al teveel films en series gezien, dat dergelijke series me nog nauwelijks kunnen boeien. Trouwens, ik heb deze al eens gezien als exploitation film met Lesbian Vampire Killers (2009) (lol). Maar als we de geruchten mogen geloven zou dit Twilight zijn, maar dan beter geschreven. Dus ik ga deze lesbian-interracial-woke-young-adult-girlpower serie toch een kans geven. Bekijk hieronder alvast de trailer.

*** “First Kill” trailer ***

2 Comments

  1. Alex

    Hoe origineel, young adult serie over seks en vampiers die tien jaar nadat Twilight en True Blood dat paard al hadden doodgeslagen, en nu nog met een CW Network-production design en we zijn er.

    Reply
  2. Diederick

    …en zich dan afvragen waarom de aandelen van Netflix in vrije val zijn.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *