Producers willen de film Rust afwerken

Zes maanden na de opnames van Rust, die het leven eiste van Director of Photography Halyna Hutchins en gewonde regisseur Joel Souza, hebben “Rust”-producenten Alec Baldwin en Anjul Nigam aangekondigd dat ze plannen hebben om de film alsnog af te werken en werken tevens ook aan een andere film die ze willen uitbrengen op Cannes.

Hutchins stierf op 21 oktober 2021, nadat ze per ongeluk werd neergeschoten door Baldwin op de set van Rust. Sinds haar overlijden zijn er een reeks rechtszaken geweest rond de tragedie, waaronder rechtszaken van Hutchins’ familie, de scriptsupervisor en wapenmeester van de film, en twee afzonderlijke wetsartikels die het gebruik van vuurwapens op filmsets moeten reguleren. Producer Nigam kwam echter met een verklaring naar buiten over het verder verloop van het productiehuis: “‘Rust’ is duidelijk een gruwelijke tragedie … Het onderzoek zal hopelijk snel worden opgelost en zal onthullen wat er is gebeurd. Het is duidelijk dat er mensen zullen zijn die negatieve perspectieven zullen hebben, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we kwaliteitsfilms kunnen blijven maken.”

Nigam bevestigde ook dat de producenten Rust willen afwerken nadat de sheriff van Santa Fe County haar onderzoek heeft afgerond. Baldwin verklaarde in november 2021 dat het onwaarschijnlijk was dat Rust ooit zou worden voltooid, en zei: “Ik betwijfel het oprecht”, in antwoord op vragen over de voortzetting van de productie. Het is onduidelijk wat er sindsdien is veranderd, maar het ziet er naar uit dat ze het licht aan het einde van de tunnel hebben gezien. Persoonlijk vind ik het ook een goede zaak om de laatste film van Halyna Hutchins alsnog uit te brengen. Ook The Crow (1994) werd afgewerkt zonder de hoofdacteur nadat deze werd getroffen door een fragment van een kogel in een loop van een pistool, en in wezen is zoiets nog veel ingewikkelder dan de vervanging van een Director of Photography. Hutchins heeft haar stijl uitgetekend en de invallende DoP kan eigenlijk haar werk verder zetten.

Hun Persona Entertainment productiebedrijf zal ook nog een andere film uitbrengen, genaamd False Awakenings (2022), dat zal worden geschreven en geregisseerd door Benjamin Tomson. De film werd beschreven als een psychologische thriller die het verhaal vertelt van een man die lijdt aan intense slaapwandelen en de psycholoog die hem probeert te helpen. Zowel Baldwin als Nigam zullen niet alleen fungeren als producenten, maar ook acteren in de film, hoewel geen van beiden heeft bevestigd wie de hoofdrol zal spelen. Nigam beschreef de film als vergelijkbaar met The Sixth Sense, Hereditary en The Exorcist. False Awakenings en Rust zijn niet de enige films die de producenten hebben gepland. Ze hebben ook gewerkt aan de gekaapte vliegtuigthriller 97 Minutes (2023) van Timo Vuorensola, die in oktober 2022 door Vertical Entertainment wordt uitgebracht, en de stormjagende actiefilm Supercell (2023), die in november 2022 door Saban Films wordt uitgebracht.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *