She-Hulk: Attorney at Law heeft veel weg van Fiona uit Shrek

Enerzijds ben ik wel benieuwd naar de serie omdat producer Kevin Feige zelden ontgoochelt, maar anderzijds lijkt het gegeven niet iets wat je ernstig kan nemen. In de trailer van “She-Hulk: Attorney at Law” (2022) zitten veel goede zaken in, maar ook heel wat tenenkrullende scènes die je zou verwachten in een spoof-komedie. Dit kan alle kanten opgaan.

Korte inhoud: She-Hulk: Attorney at Law volgt Jennifer Walters (Tatiana Maslany) terwijl ze navigeert door het gecompliceerde leven van een alleenstaande, 30-jarige advocaat die toevallig ook een groene 6-foot-7-inch superkrachtige hulk is geworden dankzij een ingreep van Bruce Banner (Mark Ruffalo).

Het meest verrassende aan deze serie is dat ook Tim Roth terugkeert als Emil Blonsky/Abomination, de villain rol die hij speelde in The Incredible Hulk (2008), een Universal Studios film die qua mood toch meer dramatisch was dan deze lichtvoetige Marvel serie. In ieder geval heeft Abomination het wel overleefd op het einde van de Edward Norton film, maar zijn transformatie zou wel definitief moeten zijn en dus zouden we in principe Tim Roth zelfs nooit zien wat een complete zonde zou zijn. Maar in de trailer zien we effectief Tim Roth als Emil Blonsky dus hebben ze daar blijkbaar iets aan veranderd. Het valt nog maar af te wachten hoe ze zijn transformatie zullen aanpakken. Hopelijk niet als Tatiana als She-Hulk. Ik kan me niet van het gevoel losmaken te kijken naar een gespierde versie van Fiona uit Shrek met de mislukte benen van een Navi uit de Avatar film.

De serie zal geregisseerd worden door het vrouwen-duo Kat Coiro en Anu Valia, met Jessica Gao die het verhaal heeft bedacht en script geschreven. In de serie is ook een rol weggelegd voor Benedict Wong als Wong, wat dus doet vermoeden dat deze serie zich zou afspelen tijdens de “blip” of de periode tussen Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019). Bruce heeft de gedaante van Hulk volledig overgenomen en hij is niet gewond aan zijn rechter-arm van de gammastraling door het dragen van de gauntlet met alle infinity stones. Wond had ook een grotere rol in deze periode gezien hij een beetje de plaatsvervanger was van Dr. Strange. De CGI op haar gezicht werkt niet voor mij en vind het zelfs wat goedkoop, maar kijk, de makers hebben ook beslist om het personage te laten praten in de camera en zo van die banaliteiten dus serieus moeten we het allemaal niet nemen. Het blijft allemaal vreemd want de twee introducties van Hulk met de film van Ang-Lee en deze van Louis Leterrier waren beide bij momenten griezelig én dramatisch in hun opzet. En het werkte. Hier voelt het aan als een tv-product.

Of we de JENNIFER SMASH zullen zien valt nog af te wachten maar ik heb het gevoel dat het eerder She-Hulk: Sex and the City, vermoedelijk bestemd voor een meer vrouwelijk publiek. Maar laat weten in de comments wat jullie vinden van de eerste beelden. Op 17 augustus 2022 kunnen we de eerste aflevering zien op Disney+.

*** “She-Hulk: Attorney at Law” (2022) trailer ***


3 Comments

 1. Matti

  Lijkt luchtiger dan sommige van de recente Marvel-dingen. Ruffalo werkt in dat opzicht wel goed, dus misschien kan dit nog wel eens werken.
  Jen zelf ziet er niet helemaal uit als She-hulk zoals ik had gehoopt, maar we zullen zien hoe de definitieve versie eruit ziet. Ze lijkt inderdaad gewoon een beetje lang.

  Reply
 2. Quantum

  Komaan die CGI ziet er bespottelijk uit, dit is gewoon Saterday Night Live kwaliteit 😮

  Reply
 3. Tommy

  Tatiana was in Orphan Black, en als je het nog niet hebt gezien, stop dan met wat je nu doet en ga de film bekijken! Ik denk dat het op Amazon Prime is. Het is heel goed goed!
  Een deel van wat de serie zo goed maakte, was het fantastische acteerwerk van Tatiana. Een kleine spoiler, maar ze speelt 8 klonen van zichzelf, feilloos schakelend tussen de verschillende karakters, elk met verschillende persoonlijkheden en gemakkelijk herkenbaar.
  Ik moest mezelf er vaak aan herinneren dat ik naar 1 persoon keek en niet naar 8 verschillende acteurs.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *