Måneskin covert Elvis Presley hit in Baz Luhrmann’s ELVIS

We hebben het er hier nog niet over gehad maar er zit dus een Elvis Presley biopic genaamd Elvis (2022) aan te komen deze zomer door niemand minder dan de flamboyante regisseur Baz Luhrmann. Een waslijst van acteurs hebben auditie gedaan voor de hoofdrol, gaande van Ansel Elgort, Miles Teller, Austin Butler, Aaron Taylor-Johnson en Harry Styles, maar de keuze is dan toch gevallen op de minder bekende Austin Butler, die in de trailer bij momenten wel wat weg heeft van Val Kilmer maar ook wel kan overtuigen als The King of Rock and Roll.

Korte inhoud: De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Naast bovenvermelde cast zien we ook de bekroonde theateractrice Helen Thomson als Gladys, de moeder van Elvis, en Richard Roxburgh vertolkt de rol van Elvis’ vader Vernon. Namen die jullie misschien belkend in de oren zullen klinken zijn deze van Luke Bracey, Natasha Bassett, David Wenham, Kelvin Harrison Jr., Xavier Samuel, Dacre Montgomery en Kodi Smit-McPhee.

De shooting vond plaats op 28 januari 2020 in Australië, maar op 12 maart 2020 werd de productie stopgezet toen Hanks en zijn vrouw Rita Wilson tijdens de pandemie positief testten op COVID-19. De productie pikte de draad terug op 5 maanden later op 23 september 2020. Maar de productie werd nog maar eens vertraagd omwille van Covid en acteurs Maggie Gyllenhaal and Rufus Sewell – die toen de vader en de moeder speelden van Elvis – moesten vervangen worden omdat ze andere contractuele verplichtingen hadden. Een vlotte productie is het dus niet geweest maar de film zou op 22 juni 2022 dan toch bij ons in de bioscoop moeten draaien, 9 jaar na Luhrmann’s laatste film The Great Gatsby (2013).

De Italiaanse rockgroep Måneskin – die vorig jaar het Eurosongfestival won – covert iconische Elvis Presley hit “If I Can Dream” voor de soundtrack van Baz Luhrmann’s nieuwe film ELVIS, waarvan jullie hier de track kunnen horen.

*** Elvis trailer ***


5 Comments

 1. Lucas

  Ik moet zeggen dat ik de trailer heel braaf vind voor een Luhrmann film. Trailer ook niet zo overtuigend.

  Reply
 2. Herman

  Dit is gewoon Walk Hard: The Dewey Cox Story maar dan beter gemaakt.

  Reply
 3. White

  Ik vond dat het er goed uitziet, ben benieuwd.

  Reply
 4. jelle

  De gezichtstransformatie op het einde is bijzonder goed gedaan, ook al had ik toch gedacht dat ze iemand als Nicholas Hoult zouden casten voor de rol. Luhrmann lijkt wel de geknipte regisseur voor dit.

  Reply
 5. Ronald

  Het ziet er beter uit dan ik eerlijk gezegd had verwacht. De trailer lijkt misschien op een traditionele biopic, wat het niet automatisch slecht maakt, maar ik vermoed dat het ons nog wel zal verrassen. Butler ziet er geweldig uit als Elvis. Hanks is wat minder voor mij. De protheses en stem zijn een beetje schokkend, maar Hanks levert vrijwel altijd, zelfs als de film niet geweldig is, een mooie prestatie. Ik denk dat Baz meer van zijn stijl brengt dan mensen uit de trailer beseffen. De trailer moet de film verkopen aan het publiek en dat het geen saaie biopic zal worden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *