Bill Skarsgård wordt Eric Draven in The Crow Reboot

We hebben hier al een aantal artikels versleten aan deze The Crow (2023) reboot, maar de plannen zouden zich nu wel concretiseren. De originele strip en de bewerking uit 1994 blijft nog steeds een mijlpaal in de popcultuur.

De reden waarom het allemaal zo lang heeft geduurd is uiteraard alles te maken met de hoofdacteur Brandon Lee, die tragisch om het leven kwam bij een ongeluk op de set. In de nasleep daarvan is veel van de mystiek rond The Crow gekoppeld aan dat griezelige toeval dat Lee stierf terwijl hij een personage speelde dat in de bloei van zijn leven werd vermoord. Maar het lijkt er nu op dat, na vele mislukte pogingen en echt verschrikkelijke direct-to-video sequels, er eindelijk een volledig gebudgetteerde reboot van The Crow komt.

Het is THR het nieuws brak dat niemand minder dan Pennywise zelf, Mr. Bill Skarsgård, Eric Draven gaat spelen in deze reboot, die wordt geregisseerd door Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman en Ghost in the Shell) en geschreven door de voor een Oscar genomineerde ‘King Richard’-scenarioschrijver Zach Baylin.

De serie had wat tijd nodig om te rusten na een reeks belabberde sequels met in de hoofdrol mensen als Vincent Perez, Eric Mabius en Edward Furlong, maar de laatste jaren waren er veel geruchten over een reboot. In 2014 tekende Corin Hardy als regisseur met Luke Evans in de hoofdrol. Evans stopte kort daarna en werd vervangen door Jack Huston (“Boardwalk Empire”), maar ook dit project viel begin 2016 uiteen. Corin werd opnieuw opgetrommeld door Jason Momoa, die tekende voor een R-rated adaptatie gebaseerd op het originele bronmateriaal. In 2018 was de reboot van The Crow opnieuw dood toen zowel Mamoa als Hardy het project verlieten, dat uitliep op zoek naar zijn budget van 40 miljoen dollar en een overvloed aan creatieve meningsverschillen tussen de filmmaker en producer, wijlen Samuel Hadida (Silent Hill). In de afgelopen tien jaar zijn er geruchten dat iedereen, van Rob Zombie en Bradley Cooper tot Tom Hiddleston en Channing Tatum, betrokken waren bij deze reboot.

Dit keer lijkt het budget rond te zijn en is de pre-productie in volle gang. EINDELIJK! Ik ben in ieder geval het meest geïntrigeerd door Bill Skarsgård in de rol van Eric Draven. Skarsgård kan intimiderend zijn maar ik ook gewoon een goed acteur. Zijn eigenschappen lopen wel gelijk met deze van het karakter van Eric Draven uit de strips en originele film. Ook al had ik die R-Rated versie met Momoa ook wel willen zien. Skarsgård lijkt op zoveel vlakken een betere keuze. Rupert Sanders is misschien het enige minpuntje in het project, omdat de man maar 2 films heeft gemaakt (Ghost in the Shell, Snow White and the Huntsman) en deze twee blinken nu niet meteen uit als inhoudelijk sterke films. De toekomst zal het uitwijzen…

1 Comment

  1. cartoon junkie

    De regisseur van Snow White and the Huntsman … ik ga passen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *