Lesbian Vampire Killers (2009) *** Blu-ray recensie

En mocht je al denken dat je alles al had gezien over vampieren stoot je op de Blu-ray van Lesbian Vampire Killers (2009), een Britse actie-komedie van Phil Claydon. En met zo een titel maak je meteen ook indruk, ook al weet je dat je deze prent niet al te ernstig moet nemen en je te vinden bent voor een derderangs exploitationprent. Maar tot mijn verbazing was het eigenlijk nog zo slecht niet als ik had gedacht.

Korte inhoud: Een bus vol met buitenlandse meisjes en een leger van verrukkelijke bloedzuigende lesbiennes, zijn de ingrediënten van dit spektakel. Twee onwetenden mannen uit Wales, Fletch (James Corden) en Jimmy (Mathew Horne) zijn op vakantie en komen na een serie van ongelukjes vast te zitten in een hut samen met een bus vrouwelijke studentes die worden belaagd door een horde lesbische vampieren onder leiding van de overleden Carmilla the Lesbian Vampire Queen (Silvia Colloca). Jimmy en de studente Lotte (MyAnna Buring) worden gevangen genomen en hun bloed moet als offer dienen om Carmilla terug te brengen. Ondertussen gaat Fletch in gezelschap van een priester (Paul McGann) op zoek naar de twee slachtoffers.

De film kwam uit na de Grindhouse exploitation films van Tarantino en Robert Rodriguez en in een periode van films als Bitch Slap (2009) en Inglourious Basterds (2009). Deze prent is niet van hetzelfde niveau maar dat neemt niet weg dat je er wel plezier aan kunt beleven.

De film werd geschreven door Stewart Williams en Paul Hupfield die zich blijkbaar niet hebben ingehouden om voluit te gaan voor de camp, de oude horrorprenten en schaars geklede dames. De film steekt dus ook vol met nieuwe gezichten zoals de Oekraïnse Vera Filatova, de Britse meiden Ashley Mulheron, Susie Amy en Louise Dylan, alsook Emma Clifford, Lucy Gaskell en Emer Kenny. Maar dit zijn de films bij uitstek waar nieuwe gezichten hun visitekaartje mee kunnen geven.

Lesbian Vampire Killers zou je nog het best kunnen omschrijven als Elvira meets Van Helsing meets Underworld, en alles verpakt in een ietwat campy komedie die geen problemen heeft met grof taalgebruik, sex en horror en dus is deze horror ook R-rated. Het concept van een bos vol lesbische vampieren lijkt bijna een natte droom van de twee scenaristen, maar zei beweerden zelf dat ze uitgedaagd waren om de domste en toch meest commerciële titel voor een film te bedenken voor een vampierenfilm, Lesbian Vampire Killers was het antwoord. Echte gruwel is er echter nooit, eerder veel gegiechel en gelach van sexy vampierdames. Soms weet je zelfs niet wanneer je moet lachen en wanneer je de scène serieus moet nemen. Het is in ieder geval wel een leuke afwisseling van datgene wat we gewoon zijn.

De film heeft in een tiental landen een bioscoop-release gekregen maar was toch meteen voer voor de DVD markt en ondertussen ook op Blu-ray. Je kan hem ook bekijken op YouTube maar op Blu-ray heb je toch wel een betere beeldkwaliteit. De film is al langer uit dan maar geen idee wanneer precies.

Review Lesbian Vampire Killers (2009)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** Lesbian Vampire Killers trailer ***


3 Comments

 1. Mathias

  hoop wel dat het een stuk beter is dan die trashy ‘Zombie Strippers’ van een paar maand geleden. Deze lijkt iets meer humor te hebben in de stijl van het geweldige ‘Shaun of the Dead’. Het vrouwelijk schoon mag er anders ook wel zijn.

  Reply
 2. Berten

  precies het soort film waar ik verzot op ben! Laat maar komen. Britten doen dergelijke films (humor/horror) toch altijd wel iets beter dan de Amerikanen.

  Reply
 3. Elise

  Een ontdekking 😀

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *