Kinepolis gaat lening aan van €80 miljoen om Covid-crisis te overbruggen

De bioscoopsector krijgt niet alleen harde klappen in de States maar ook bij ons. Gezien de Britse en meer besmettelijke variant van Covid-19 lelijk huishoudt in het Verenigd Koninkrijk en zich ondertussen in tientallen andere landen heeft gemanifesteerd, houden verschillende landen de restricties nog even aan en worden ze zelfs verstevigd waar nodig. Eén koppel die tegen het advies van de regering alsnog op skivakantie trekt en zich nadien niet aan de quarantaine regels houdt is in ons land al verantwoordelijk voor het binnenbrengen van de Britse variant met tientallen besmettingen en scholen die moeten sluiten. Covid gaan we alleen kunnen bestrijden indien we samen iets meer solidair zijn.

Maar gezien de recente opflakkeringen is het nog niet zeker of we die derde Corona-golf zullen kunnen afstoppen eind februari-begin maart. Bijgevolg heeft Kinepolis het zekere voor het onzekere genomen en al een lening aangegaan voor 3 jaar van 80 miljoen euro. Dit ook omdat in de States, waar Kinepolis de meeste van zijn producties van krijgt, de Covid-19 crisis nauwelijks nog in te perken is en verschillende studio’s nu opteren om hun films uit te brengen via streamingdiensten. De enige redding is het vaccin, maar er is te weinig verplegend personeel om het vaccin toe te dienen, en dat allemaal met een president die liever gaat golven, relletjes aanwakkert bij zijn beïnvloedbare achterban of nog 100 gratieverleningen wil doorvoeren (naar verluidt voor een prijsje). Bij ons zal de vaccinatie hopelijk een pak sneller gaan en kunnen we rekenen op het gezond verstand van de burger om nog steeds de Covid-maatregelen te volgen, zelfs na de vaccinatie. Want je kan dan misschien niet ziek worden, je zal nog steeds de ziekte kunnen verderzetten.

Het aandeel van de Kinepolis stond op 62 euro in februari 2020 en is in november gekelderd naar 19 euro. Momenteel houdt het aandeel stand op 35 euro. Gezien de lening lijkt het er misschien nog niet op dat Kinepolis de handdoek in de ring zal gooien en opgekocht worden door een streamingdienst, maar de crisis mag uiteraard niet al te lang meer aanslepen. Iets wat trouwens voor heel wat culturele en horeca-bedrijven het geval is.

1 Comment

  1. Stef

    Dit zal nog duren tot in de zomer vrees ik.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *