Grindhouse van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez

Ziezo, veel te dure prullen gekocht in stampvolle winkels met irritante kerstmuzak, familie en vrienden opgezadeld met anekdotes uit mijn miezerig bestaan, kaviaar doorgeslikt met GB-champagne tot de grijszwarte, licht gezouten kuit uit mijn oren kwam en al mijn gekregen DVD’s van films die ik NOOIT wil zien verkocht op eBay. Nu is het genoeg geweest! Ik heb mijn kerstmuts in de kast gekieperd en ben klaar om opnieuw uit te pakken met stevige filmtrailers en kerstmis-onwaardig filmnieuws.

En wat beter om alles door te spoelen met een trashy Grindhouse (2007) trailer van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino. Deze double-feature (Death Proof & Planet Terror) is in ware 70’ties exploitation b-film stijl en met een over-de-top voice over worden de twee films, Rodriguez’s Planet Terror en Tarantino’s Death Proof, gepresenteerd. De ingrediënten: smoking hot babes (Rose McGowan, Marley Shelton), seks, humor, geweld, een supercoole Snake Plisskin achtige Kurt Russell.

De twee regisseurs hebben al eerder samengewerkt, zoals op het knettergekke From Dusk Till Dawn (1996), en hun visie op film ligt niet ver verwijderd van elkaar; dus deze cocktail zal goed smaken. Hoe ze uiteindelijk de films zullen uitbrengen weet ik niet. Gaan ze de ene film na de andere vertonen? En wat wordt de totale duurtijd, 2 uur, 4 uur? Ik zou het een leuk idee vinden moesten ze de twee films door elkaar monteren. De film heeft nog geen releasedatum voor België; maar verwacht wordt dat Grindhouse in april van 2007 bij ons zou moeten zijn.

***druk op onderstaande afbeelding voor de Quicktime trailer***
Grindhouse trailer

Update 01/03/2007: Gisteren werd bekend gemaakt dat de twee films uit het Grindhouse-project – Death Proof van Quentin Tarantino en Planet Terror van Robert Rodriguez – in Europa los van elkaar worden uitgebracht in de bioscoop. Er is in Nederland flink wat ophef ontstaan over deze gang van zaken, want filmfans beweren terecht dat het juist de intentie van de makers was om er één doorlopende voorstelling van te maken. Tarantino en Rodriguez willen de ervaring creëren van een echte ‘grindhouse’, de bijnaam voor goedkope Amerikaanse bioscopen uit de jaren zeventig en tachtig waar continu obscure cultfilms vertoond werden.

Een woordvoerder van A-Film liet echter weten dat de beslissing om Death Proof en Planet Terror in heel Europa apart uit te brengen vanuit Amerika wordt opgelegd. Als Europese distributeur kan A-Film de productie slechts aankopen zoals hij geleverd wordt, met alle regels van dien.

In Amerika gaat Grindhouse op 6 april in première. Bij ons komt Tarantino’s Death Proof deze zomer eerst uit en nadien Rodriguez’ Planet Terror. Zodra de tweede film is uitgekomen, zullen er vast wel bioscopen zijn die dubbele vertoningen gaan organiseren van Death Proof en Planet Terror, inclusief de speciaal gemaakte nep-trailers tussendoor. Maar wie heeft het geduld om zes weken langer te wachten om de dubbele feature te gaan zien, na ze individueel zijn uitgebracht?

GrindHouse pic

Planet Terror © Dimension Films

Update 05/04/2007: De nieuwste film van regisseur Quentin Tarantino heeft niet de vliegende start gemaakt die door filmkenners was voorzien. Grindhouse komt binnen op de vierde plaats van de Amerikaanse box office. De bloederige hommage aan horrorfilms uit de jaren zeventig haalde in het paasweekeinde 8,6 miljoen euro binnen.

Grindhouse, waarvoor Tarantino samenwerkte met regisseur Robert Rodriguez, zou volgens experts tijdens het openingsweekeinde zeker vijftien miljoen euro opbrengen. Het was echter de komedie Blades of Glory, van komiek Will Ferrell, die met een opbrengst van zeventien miljoen euro voor de tweede week de toppositie bekleedde, gevolgd door Meet the Robinsons en Are we done yet?.

***Related Posts***
23/10/2007: Barbarella voorlopig niet met Rose McGowan
29/05/2007: Death Proof filmbespreking
14/04/2007: Heeft Quentin Tarantino het Grindhouse-concept gestolen?
11/08/2006: Grindhouse posters
02/02/2006: Quentin Tarantino & Robert Rodriguez maken het tweeluik Grind House

5 Comments

 1. Marcus²

  planet terror is voor mij de betere van de twee. Kurt Russell ziet er wel cool uit, maar het filmpje lijkt iets saaier dan die babe met een machinegun als prothese.

  Reply
 2. Arne

  Ik geloof dat de bedoeling was twee films van één uur. Wat ik wél zeker weet is dat zoals in de traditie van die features er een (fake) trailer tussen de twee films zal zitten, eveneens gemaakt door Quentin en Rodriguez.

  Ze hebben trouwens eveneens samengewerkt aan Four Rooms en Desperados. Het was ook Quintin die de titel bedacht voor het derde luik in de Mariachi trilogie Once Upon a Time in Mexico, naar analogie met Once Upon a Time in America.

  Reply
 3. miiki

  ziet er lekker trashy uit. Stevige actie en gedurfde regie. Ik ben benieuwd naar meer.

  Reply
 4. jimmy

  doet me een beetje denken aan Kill Bill. Dit had ook één film moeten zijn, maar als je met hetzelfde product twee keer zoveel kan verdienen dan is het wel een logisch stap. Uiteindelijk vind ik het wel spijtig.

  Reply
 5. Roy

  Ik vond death proof echt meesterlijk! Zo vet, eindelijk weer een simpel-verhaal-met-eigenlijk- onnodige-gesprekken-goede-actiefilm

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *