Madonna wil een boksfilm regisseren

Noem het een late midlife-crisis of een moment van pure krankzinnigheid maar de 48-jarige Madonna wil nu films gaan regisseren. Gezien haar acteercarrière iets teveel Razzies en flops had opgeleverd, beslist de pop-zangeres om het nu maar eens achter de camera te “proberen”, en zo in de voetstappen te treden van haar man Guy Ritchie.

Ritchie heeft het zelf ook niet gemakkelijk na de ramp van Swept Away (2002) – waarschijnlijk één van de slechtste films ooit – waarin hij tegen beter weten in Madonna de hoofdrol gaf. Nochtans heeft de man twee ijzersterke prenten afgeleverd met een geheel eigen vertel-stijl: Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en Snatch (2000). Maar toen kwam Madonna in zijn leven…

Madonna mikt op Blade to the Heart, een filmproject die gebaseerd zou zijn op de documentaire Ring of Fire: The Emile Griffith Story (2005), waarin het verhaal werd verteld van Emile Griffith en Benny ‘Kid’ Paret, die elkaar drie keer in de ring te lijf gingen. Griffith ging tijdens de laatste match zo tekeer dat hij Paret met een salvo aan slagen in een coma sloeg, waardoor Paret tien dagen later overleed. Het gevecht werd destijds live vanuit Madison Square Garden op nationale televisie uitgezonden en was daarmee de eerste bokswedstrijd op tv waarbij zware verwondingen opgelopen werden die uiteindelijk resulteerden in de dood.

Ieder jaar krijgen we zo een aantal boksfilms over ons heen, en met het nog recente succes van Million Dollar Baby (2004) en de knappe Cinderella Man (2005), lijkt het genre nog steeds actueel. Zelfs wij Belgen pakken ermee uit met Koning van de Wereld (2006). Maar alle ogen zijn natuurlijk gericht op Rocky Balboa (2006) die tegen alle verwachtingen in toch door de pers wordt gesmaakt en behoorlijk scoort aan de box-office. Maar ik had in dit project al sinds het begin een goed gevoel, en dat bewijst ook meteen dat niet alle krankzinnige ideeën gedoemd zijn om te falen. Maar goed, sommige zaken stinken gewoon, en ‘Madonna achter de camera’ is daar een voorbeeld van.

Het plot van Madonna’s nieuwe film is intrigerend en zou een goede boksfilm kunnen worden, maar alle gekheid op een stokje; welke filmstudio zal het in zijn hoofd halen om een dergelijke project te financieren met iemand die geen beetje filmregie ervaring heeft, laat staan enige technisch ervaring bij een filmproductie. Ik denk dus dat de pop-diva dit budget voornamelijk zelf zal mogen ophoesten. Ik betwijfel eigenlijk dat de film ooit zal gemaakt worden, maar goed, ik vind dit best wel grappig.

***Related Posts***

01/12/2014: Madonna gaat nog eens topless in nieuwe fotoshoot

10/03/2006: Madonna wil nooit meer acteren
24/10/2004: Material Girl ge-remixed

2 Comments

 1. miiki

  ter verdediging van Guy Ritchie heeft hij wel het wijs besluit genomen om Madonna niet te casten in Revolver. Probleem was dat de film niet genoeg werd gepromoot en hij dus flopte. Ik heb de film onlangs gezien op dvd en is zeker niet verkeerd.

  Misschien moet Madonna deze film maar aan haar man geven. De boks-scène in Snatch was anders geweldig in beeld gebracht.

  Reply
 2. domilucci

  Ik heb Revolver nog niet gezien, maar Snatch en Lock Stock waren geweldige films. Vreem dat Guy Ritchie niet meer films maakt.

  Madonna weet dat ze niet tot in de eeuwigheid zal kunnen zingen en zoekt dus naar een nieuwe roeping. Ze kan niet acteren, zover is duidelijk, maar ik geef haar de kans van de twijfel. Laten we zien wat ze er uiteindelijk van bakt. Het verhaal lijkt mij in ieder geval boeiend genoeg voor een film.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *