En hier is Paramount+ met zijn streamingdienst

Alsof we nu al niet meer het bos van tussen de streamingdienst-bomen zien, lanceert Paramount op 4 maart 2021 zijn eigen platform. En ja ze hebben voldoende content, en dat hebben ze al laten zien in de onderstaande video. ViacomCBS heeft de aankondiging gemaakt van de nieuwe streamingdienst Paramount+, maar het is meer een evolutie dan een geheel nieuwe service, aangezien het vorige online platform van het bedrijf, CBS All Access, vervangen en uitgebreid wordt.

De stap om CBS All Access te vervangen werd enkele maanden geleden aangekondigd. Het is grotendeels het gevolg van de voltooiing van de fusie tussen CBS en Viacom, zoals CBS All Access al voor die fusie begon, maar de fusie heeft de inhoudsbibliotheek aanzienlijk vergroot die op een streamingdienst van het bedrijf zou kunnen worden geplaatst.bNaast shows die zijn gekoppeld aan het CBS-tv-netwerk, zal Paramount+ inhoud bevatten van content die Viacom aanlevert, waaronder MTV, BET, Comedy Central, VH1 en Nickelodeon, evenals in de bioscoop uitgebrachte films van Paramount Pictures.

Naast de talloze Star Trek producties die CBS All Access al had aangeboden, komen er ook originele series voor Paramount+ zoals een serie gebaseerd op The Godfather (1972) en een heropleving van VH1’s Behind the Music. 4 maart zou de geplande lanceringsdag zijn in de VS en Latijns-Amerika. In de Scandinavische landen op 25 maart, evenals in Australië rond het midden van het jaar. Europa en Canada zal de service ergens dit jaar ook ontvangen, maar er is geen datum genoemd. Paramount lag tevens nog niet zo lang geleden in een rechten-dispuut met Canal+ die gesteund werd door de EU en die uiteindelijk ook de zaak hebben gewonnen. Maar dit zal niet beletten dat Paramount ook in Europa de markt zal proberen te veroveren.

Naast de vele Star Trek content zond CBS All Access live-tv, sportprogramma’s en enkele aanvullende shows uit, zoals het veelgeprezen The Good Fight (2017-). Het bedrijf beschikt ook over ruim 30.000 films, alsook series als The Big Bang Theory. Die gaan verder onder Paramount+. De nieuwe dienst zal zich moeten nestelen tussen Netflix, Hulu, HBO Maw, Peacock (NBC Universal) en Disney + en de kijker zal keuzes moeten maken, gezien elke dienst ook betalend is, of wat had je gedacht. Films maken – als tv-producties – kost geld en met een vaste kost vab 10 euro per maand (zoals bij Netflix) kan je al deze content simpelweg niet maken. Daarom zullen de studio’s de bioscoop-inkomsten nog niet willen lossen. Hoe dan ook, hopelijk vinden ze een systeem die min of meer betaalbaar blijft.Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *