Zware reshoots op de John Wick Ballerina spinoff van Len Wisemen

Dit hadden wij hier al zien aankomen bij de aankondiging in2019 van de John Wick spinoff Ballerina. Len Wiseman is een beeldjesmaker, geen verhalenverteller. Dat was duidelijk met al zijn Underworld films, maar ook met zijn Live Free of Die Hard (2007). En nu ziet het er naar uit dat ze misschien wel de complete film zullen moeten reshooten met Chad Stahelski.John Wick: Ballerina © Lionsgate Films

John Wick is een multi-miljoen-dollar-franchise. Om dit project in handen te geven aan iemand die bewezen heeft eigenlijk geen uitzonderlijk goede verhalenverteller zijn, is hallucinant. Dit is geen John Wick 5, dit is eigenlijk een nieuwe film met een nieuwe lead! Iemand van Lions Gate Films zal vermoedelijk wel zijn ontslagbrief krijgen want het productiebudget van 70 miljoen dollar is bij deze bijna verdubbeld. Momenteel proberen ze dit drama nog onder controle te houden door te zeggen dat Len wordt bijgestaan door Chad voor de reshoots, maar ik vermoed dat Chad gewoon opnieuw zal beginnen. De reshoots op Zack Snyders Justice League heeft geleerd dan wanneer je meer dan de helft moet reshooten, je beter opnieuw begint.

De film werd geschreven door Wiseman en Shay Hatten. Die laatste heeft het script geschreven van John Wick: Chapter 4 (2023) en dus zou ik denken dat het probleem niet ligt bij het script, ook al ben ik dat niet 100% zeker. Een spin-off schrijven is toch nog iets anders dan een sequel, bij de eerste film moet je eigenlijk een personage compleet opnieuw opbouwen terwijl bij de andere film moet je gewoon een nieuwe actie uitschrijven met de bestaande personages. Je het is een simplificatie maar dat is in grote lijnen wel het geval. Hatten is bekend van Rebel Moon – Part One, wat toch ook wel wat van een teleurstelling was. Hij schreef ook Army of the Dead en Day Shift en dit waren toch ook niet meteen kaskrakers.

En dan is er nog Ana de Armas, één van de knapste actrices in Hollywood die met No Time to Die (2021) heeft bewezen dat ze een geweldige actie-sidekick kan zijn. Maar de twee films waarin ze de hoofdrol speelde (Blonde en Ghosted), was toch ook niet echt overtuigend.

En ondertussen is er al een Ballerina film op Netflix in regie van Chung-Hyun Lee, die eigenlijk al veel weg heeft van een John Wick film. En deze film is gemaakt met 10 keer minder budget.

1 Comment

  1. Fabian

    Was te verwachten, maar Len was in ieder geval iemand met ervaring in dergelijke films, meestal huren ze een tv-regisseur zonder film-ervaring

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *