The Made in Asia Festival in Brussels Expo op 1-2-3 maart

Indien jullie eens iets unieks willen beleven raad ik het Made in Asia festival aan in de Expo in Brussel op 1, 2 en 3 maart 2024. Een ideale gelegenheid om eens te proeven van Aziatische (pop)culturen, en in deze editie ligt de focus op mentaal welzijn en inclusiviteit. Toen de kranten recent kopten ‘Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren’, keken de organisatoren van Made in Asia, Heroes Comic Con en FACTS elkaar veelbetekenend aan. Zij zaten in de eerste maanden na de coronapandemie immers op de eerste rij om de enorme explosie van emoties en het sentiment in de community mee te maken.courtesy of Day One MPM Belgium
 

“Bij de eerste evenementen na de coronaperiode viel het op dat het publiek extra euforisch was. De nood om samen te komen en hun passies samen te vieren was enorm, en dat is in 2024 nog steeds het geval. We krijgen vaak te horen dat onze evenementen voelen als ‘thuiskomen’ en je merkt dat jongeren die veilige bubbels vaak hard nodig hebben,” zegt Heroes-showmanager Anthony Audenaerd.

Daarom zijn Made in Asia, FACTS en Heroes Comic Con in de laatste jaren ook meer aandacht gaan besteden aan mentaal welzijn bij hun fans. “We implementeren prikkelarmere zones voor mensen met autisme, we implementeerden een Safe Harbor Coordinator die specifiek instant acties kan ondernemen rond veiligheid van bezoekers, we nodigen organisaties uit die inclusiviteit bevorderen en nog veel meer.”

Zo staat bijvoorbeeld de vereniging Afrogameuses in voor ethnische minderheden in de gaming-community’s en helpen Orcusa en Le Jeu Pour Tous mensen met een beperking om beter toegang te krijgen tot digitale technologieën. En dat zijn maar enkele individuele standen die er de aandacht op vestigen. Het wordt in ieder geval een festival die vanuit een compleet andere invalshoek zijn bezoekers zal benaderen. Fans van manga, superhelden, cosplay, gaming en alles wat naar Azië ruikt zullen hier veel plezier aan beleven. Dit festival staat in ieder geval op onze To-Do-lijst. Tickets zijn verkrijgbaar via www.madeinasia.be. FACTS volgt op 6-7 april in Flanders Expo Gent. Meer info vind je via www.facts.be.


Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *