Dune meets Star Wars in Zack Snyder’s Rebel Moon: A Child of Fire

Zack Snyder’s sci-fi-epos Rebel Moon zal twee films omvatten, en elke film heeft een ondertitel die verwijst naar elementen van het verhaal: Rebel Moon: A Child of Fire (2023) en Rebel Moon: The Scargiver (2024). Deze Netflix films zijn niet gebaseerd op romans, maar zijn twee originele films geschreven door Snyder, Shay Hatten en Kurt Johnstad. En de eerste trailer heeft wel iets weg van Dune én Star Wars. Snyder bedacht Rebel Moon oorspronkelijk zelfs als een Star Wars-film, voordat hij deze later in zijn samenwerking met Netflix omvormde tot zijn eigen originele universum.

Korte inhoud: In Rebel Moon is een jonge vrouw genaamd Kora (Sofia Boutella) een voormalige soldaat van het Imperium, het tirannieke regime dat over de Moederwereld regeert. Wanneer haar planeet Veldt wordt bedreigd door de aanval van het Imperium, verzamelt Kora een team krijgers om het overweldigende leger te weerstaan.

Dit kan alle kanten uitgaan. Ik herinner me nog die eerste trailer van Sucker Punch (2011) en ik dacht dat we iets fenomenaals zouden te zien krijgen. Maar toen kwam de film in de zalen en had ik zoiets van “WTF?!” Snyder is zowel in staat van het beste (Watchmen) als van het meest bedenkelijke (Batman v Superman). Dus we moeten afwachten hoe dit allemaal zal ontrollen. Er zijn shots in de trailer die geweldig zijn en dan zijn er die struisvogelshots waarbij mijn wenkbrauwen gingen fronsen.

De twee films zullen respectievelijk verschijnen op 22 december 2023 en 19 april 2024. Terwijl de trailer van Rebel Moon toont de enorme, grandioze reikwijdte die verband houdt met het werk van Snyder, maar onthult niet expliciet waar de ondertitels van de twee films naar verwijzen, maar er zijn aanwijzingen te vinden in de trailer voor de eerste ondertitel. Rebel Moon: Part One, A Child of Fire, zou kunnen draaien rond het mysterieuze personage van prinses Issa, van wie kort een glimp wordt opgevangen in een groot ruimteschip. De trailer van Rebel Moon begint met de Android Jimmy (ingesproken door Anthony Hopkins) die over Issa spreekt als een mythisch figuur die bekend staat als “The Redeemer” en die “de waanzin van de oorlog zou stoppen”. In plaats daarvan betreurt Jimmy deze onvervulde profetie, terwijl het universum nog steeds overgeleverd is aan de genade van het veroverende Imperium-leger.

De betekenis van de ondertitel van Rebel Moon: Part Two, The Scargiver, is iets gemakkelijker om te achterhalen, gezien Kora “de Scargiver” wordt genoemd door admiraal Atticus Noble (Ed Skrein), de gemene luitenant van regent Balisarius (Fra Fee). Een glimp van enkele actiescènes van Rebel Moon laat zien hoe Kora haar tegenstanders afweert met zwaarden en Rebel Moon’s herinterpretatie van de lightsabers. Hoewel deze momenten kort zijn, demonstreert Kora niettemin dat ze een zeer bekwame zwaardvechter is.

En van Dune gesproken, Hier is de Dune: Part Two (2024) zal zoals verwacht uitgesteld worden van 1 november 2023 naar 13 maart 2024. Uiteraard claimen ze dat dit te wijten is aan de stakingen en hun belemmering om promotie te maken met hun cast, ook al komt dit hun ook wel goed uit om Barbenheimer te ontwijken bij de volgende Oscar-ronde, want zij willen ook wel een kans kunnen maken. En zoals de kaarten nu liggen gaat de Greta Gerwig en de Christopher Nolan film alles binnenhalen. Rebel Moon: A Child of Fire heeft spijtig genoeg geen bioscooprelease en komt op 22 december 2023 uit op Netflix. Fun fact, nu dat Dune is verschoven heeft The Marvels (2023) nu opnieuw een optie op een aantal IMAX schermen.

1 Comment

  1. Ryan

    Mega knappe trailer ! Dit is wat we nodig hebben voor de Star Wars reboot !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *