Adam Driver in de running voor de rol van McCauley in Heat 2

Een tijdje geleden heb ik het boek gelezen van Heat 2 (2024) en mijn gevoel was dat regisseur Michael Mann eigenlijk beter zijn energie kon steken in een Miami Vice 2 in plaats van een Heat 2, maar kijk, de casting is begonnen en het ziet er naar uit dat Adam Driver al getipt werd om de jonge Neil McCauley die eerder werd gespeeld door Robert De Niro. Het boek werd geschreven door Mann en Meg Gardiner.


Ja, het boek Heat 2 is eigenlijk geen sequel alleen maar meer van een prequel én sequel, waarbij we enerzijds de eerste klusjes zien van Neil met een riskante diefstal van een drugskartel terwijl ze het pad zullen kruisen van een beruchte serie-moordenaar, die op zijn beurt achterna wordt gezeten door Lt. Vincent Hanna, gespeeld door Al Pacino. Het sequel verhaal is het vervolg op de gebeurtenissen uit Heat (1995) met de enige overlevende van de crew, Chris Shiherlis, gespeeld door Val Kilmer.

Iedereen moet opnieuw gecast worden want zowat alle acteurs zijn gewoon te oud. Wat logisch is gezien we spreken van een vervolg van bijna 30 jaar geleden. En de acteurs hebben niet gedronken van de ‘Fountain of Youth’ zoals Tom Cruise. Acteur Tom Sizemore is trouwens dit jaar gestorven. Maar de originele film had wel een unieke cast en dit ga je niet zomaar vervangen. Bijgevolg dacht ik dat een Miami Vice 2 een betere optie had geweest, maar toen kreeg Jamie Foxx een bizarre ziekte. Dus ja, je kan een Heat sequel maken met een compleet nieuwe cast. De prequel verhaallijn in het boek is interessant voor een sterke thriller, maar het verhaal rond Chris Shiherlis was behoorlijk saai.

Mann heeft zonet zijn Ferrari (2023) afgewerkt met Adam Driver en iedereen is uiteraard wel benieuwd naar dit resultaat. In de andere rollen zien we ondermeer Penélope Cruz, Shailene Woodley, Patrick Dempsey, Sarah Gadon en Jack O’Connell. De release van Ferrari is gepland voor 25 december 2023 – in de hoop dat de Hollywoodstaking achter de rug is.

1 Comment

  1. maarten

    Ik heb het boek niet gelezen maar als ze het toch met volledige nieuwe cast doen, waarom niet gewoon een nieuwe film maken zonder te willen steunen op de IP van een andere productie?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *