Alive remake Society of the Snow op Netflix

De eerste trailer is vrijgegeven van Society of the Snow (2023) in regie van J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Impossible, The Orphanage), een film die op 9 september te zien is op Netflix. Bayona schreef de film met Nicolás Casariego en Jaime Marques en is in het Spaans.

Korte inhoud: In 1972 stort vlucht 571 van de Uruguayaanse luchtmacht, gecharterd om een ​​rugbyteam naar Chili te vliegen, catastrofaal neer op een gletsjer in het hart van de Andes. Slechts 29 van de 45 passagiers overleefden de crash. Omdat ze zich in een van de zwaarste omgevingen ter wereld bevinden, zijn ze gedwongen hun toevlucht te nemen tot extreme maatregelen om in leven te blijven, zoals kannibalisme.

De eerste keer dat dit verhaal verfilmd was was in Survive! (1976) van René Cardona. Het verhaal werd een tweede keer verfilmd met Alive (1996) van superproducent Frank Marshall (Arachnophobia, Congo, Eight Below), met Ethan Hawke in de hoofdrol. Die film kreeg gemengde recensies vooral omdat er geen vaart in het verhaal zat en het bij momenten behoorlijk saai was. Ik ben dan ook benieuwd hoe de nieuwe film het verhaal zal vertellen vanuit een andere, en hopelijk meer boeiende hoek. De cast bestaat uit echte Uruguayaanse en Argentijnse acteurs met Enzo Vogrincic Roldan, Matias Recalt, Agustin Pardella, Tomas Wolf, Diego Ariel Vegezzi, Esteban Kukuriczka, Francisco Romero, Rafael Federman, Felipe González Otaño, Agustin Della Corte, Valentino Alonso, Simón Hempe, Fernando Contigiani Garcia, Benjamin Segura en Jerónimo Bosia.

De film is gebaseerd op de roman van Pablo Vierci, en opgenomen in de Sierra Nevada (in Andalusië, Spanje), alsook in Montevideo (Uruguay) en op verschillende locaties in de Andes (Chili, Argentinië), inclusief waar de feitelijke gebeurtenissen plaatsvonden in El Valle de las Lagrimas. De film sluit dit jaar het filmfestival van Venetië af en binnenkort dus op Netflix.

*** Society of the Snow trailer ***


1 Comment

  1. Morgan

    Alive had ook wel een geweldige cast, maar Bayona lijkt me wel een betere regisseur, ondanks de Jurassic World: Fallen Kingdom puinhoop.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *