Trailer van The Marvels lijkt op een CW Network productie

Ik ben niet geheel zeker voor welk doelpubliek deze The Marvels (2023) is gemaakt, maar ik vermoed dat de makers mikken op de 10 tot 14 jarigen. Bijgevolg kan ik begrijpen waarom de visuele effecten er zo verschrikkelijk uitzien. En ik heb zelfs nog kunnen leven met de bizarre visuele-fx-keuzes van Andy Muschietti in The Flash (2023), maar hier lijkt het erop dat ze gewoon de mensen van The CW Network op deze productie hebben gezet. Ze hebben uiteraard nog een maand of 3 om bepaalde zaken recht te trekken, maar mijn ervaring leert me dat trailers meestal de ‘finale versie’ van bepaalde scènes tonen.

Korte inhoud: Carol Danvers alias Captain Marvel (Brie Larson) heeft haar identiteit teruggevorderd van de tirannieke Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Maar door onbedoelde gevolgen moet Carol de last van een gedestabiliseerd universum op zich nemen. Wanneer een missie haar naar een abnormaal wormgat sturen dat gelinkt is aan een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrengeld met die van Jersey City-superfan Kamala Khan (Iman Vellani), ook bekend als Ms Marvel, en Carol’s vervreemde nichtje, nu S.A.B.E.R. astronaut Kapitein Monica Rambeau (Teyonah Parris).

De film werd geregisseerd door Nia DaCosta, die NUL ervaring heeft met actiefilms, laat staan science fiction of superhelden films, en eigenlijk maar twee films op haar palmares heeft staan (de remake Candyman en het toch wel geslaagde drama Little Woods). Ze is wel zo’n opkomende regisseuse van Afro-Amerikaanse origine en Kevin Feige had beslist op de MCU wat meer divers en woke te willen maken … met alle financiële repercussies tot gevolg. Disney zit financieel in slechte papieren en Bob Iger overweegt nu zelfs om Disney+ van de hand te doen gezien het een put van 800 miljoen dollar aan het graven is. De flops bij Disney, Marvel en Lucasfilm hakken in de recettes die Disney heeft weten op te bouwen met de eerste MCU. Maar deze gouden jaren zijn voorbij en nu is het kommer en kwel. En dat deze film niet voor de grote ommekeer zal zorgen is ook duidelijk. The Marvels moet minstens al 300 miljoen dollar ophalen voor nog maar een break-even en dat is in het huidige klimaat zeker geen koud kunstje. Als je ook nog eens weet dat de serie “Ms Marvel” de meest slecht scorende Disney serie ooit was, net na Nick Fury’s “Secret Invasion”, dan weet je dat niemand echt staat te wachten op The Marvels.

Maar kijk, de film is nu al in kannen en kruiken en gezien Disney+ toch op sterven na dood is, kan je maar beter de film in de bioscoop uitbrengen en hopen op het beste. Op 10 november komen er ook geen andere blockbusters in het visier. Enkel op 17 november zal iedereen vermoedelijk wel plaats moeten ruimen voor The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (2023). Ik blijf het hallucinant vinden hoe ze op 2 jaar tijd alles zo in de vernieling hebben gereden. En het probleem ligt hem niet de opgelegde “diversiteit” maar wel in hun misrekening dat het voeren van een “politiek correcte boodschap” evenwaardig is aan een goed script met sterke karakters in een knap uitgewerkt verhaal, verteld door mensen met passie én ervaring.

*** The Marvels trailer ***

6 Comments

 1. Daan

  Het is inderdaad bedoelt voor de allerjongsten maar die bekijken films op hun smartphone.

  Reply
 2. Bruce

  Ik kan niet wachten om deze te zien op AppleTV 🙂

  Reply
 3. Qwerty Guy

  Na Endgame hadden ze 4 jaar moeten wachten en dan alles opnieuw rebooten.

  Reply
 4. Olivia

  Ik ben fan van Brie Larson en vind haar wel een knappe actrice, ook al is Cap Marvel niet meteen haar beste vertolking. Hier lijkt ze toch iets losser te zijn dan in de vorige films.

  Reply
 5. Brocca

  De visuele effecten in The Flash waren echt trash, deze zien er nog wel ok uit.

  Reply
 6. Dixie

  Ik heb de indruk dat ik sowieso iets zal missen als ik de Ms Marvel serie niet heb gezien, en heb er eigenlijk geen zin in.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *