Een première voor Haunted Mansion zonder filmsterren

De Hollywood-staking heeft nog wel de ogen dicht geknepen voor Barbenheimer maar voor de opkomende Haunted Mansion (2023) van Justin Simien (Dear White People, Bad Hair) naar een script van Katie Dippold, heeft Disney een red carpet event georganiseerd … zonder de filmsterren. Zeker nadat Bob Iger fel gekant was tegen de vele verzuchtingen van de SAG-AFTRA staking.

Korte inhoud: Een alleenstaande moeder genaamd Gabbie (Rosario Dawson) en haar zoon Travis (Chase Dillon) gaan inwonen in een leegstaand pand, maar stellen vast dat het huis bezeten is van de geesten. Vervolgens huurt Gabbie een gids (LaKeith Stanfield), een paranormaal begaafde (Tiffany Haddish), een priester (Owen Wilson) en een historicus (Danny DeVito) in om haar pas gekochte landhuis te vrijwaren van de geesten, waaronder de gevreesde The Hat-Box Ghost (Jared Leto).

En naast de bovenvermelde cast zien we ook nog eens Winona Ryder en Jamie Lee Curtis opduiken. Daarmee kan je toch al een heuse rode loper mee vullen. Laten we hopen dat dit geen al te grote impact zal vormen op de box-office, want de film ziet er wel behoorlijk leuk uit, en Disney heeft echt wat box-office successen nodig om uit hun financiële dal te geraken. Voor de red carpet liet Disney dan maar zijn klassieke Disney villains opdraven uit Sneeuwwitje en Assepoester.

Bepaalde studio’s overwegen nu zelfs om hun films te verschuiven naar een latere datum om net te vermijden dat ze nog steeds gegijzeld worden door de staking, zo ook Dune: Part Two (2023), alsook The Color Purple (2023) van Warner Bros. En ja hoor, de film waarvan ik zei dat deze nooit zou uitkomen in 2023 zit nu ook te zien op een latere releasedatum, en dat is Aquaman 2: The Lost Kingdom (2023). Deze film gaat van reshoots naar testscreening naar reshoots en moet ondertussen al een kleine 800 miljoen ophalen voor nog maar een break-even. Warner weet dat het zal floppen maar wil hoe dan ook de klap alsnog wat verzachten. In dit geval snap ik niet waarom ze deze drek niet gewoon dumpen zoals gepland! Wat gaan ze er bij winnen om de film nog maar eens uit te stellen? Amber Heard zal vermoedelijk toch niet aanwezig zijn om de film te promoten. Breng die rotzooi gewoon uit, er zijn geen andere Warner films in die periode! Misschien gaan mensen gewoon kijken omdat er niks anders te zien is!

*** Haunted Mansion trailer ***


1 Comment

  1. packwax

    Zalige trailer! Ben benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *