Hier is de Dune: Part Two trailer

De film waar heel wat filmfans naar uitkijken is Dune: Part Two (2023) van Denis Villeneuve. De eerste film, Dune (2021), was eigenlijk maar een proloog en het verhaal moest nog van de grond komen. Dit hebben gezegd, ik heb er toch van genoten. Het is vintage Villeneuve en het was om van te smullen. Bekijk die fotografie van Director of Photography Greig Fraser voor deze sequel! Wow!

Korte inhoud: Deze vervolgfilm onderzoekt de mythische reis van Paul Atreides (Timothée Chalamet) terwijl hij zich verenigt met Chani (Zendaya) en de Fremen terwijl hij op een oorlogspad van wraak is tegen de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert hij een verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien.

De sequel staat gepland voor release op 1 november 2023 in België, dus dat is nog even te gaan. Alles werd opgenomen op locatie in Boedapest, Abu Dhabi, Jordanië en Italië en de beelden zien er wederom episch uit. Ik zou de twee films eigenlijk back-to-back willen zien in een IMAX zaal en er een ganse avond voor uittrekken. Villeneuve wou enkel aan het project beginnen indien hij 2 films kon maken gezien de rijkdom van de boeken van Frank Herbert. Er was echter bezorgdheid toen Warner speelde met het idee om de eerste film gelijktijdig uit te brengen op hun HBO Max (nu MAX). Samen met Covid heeft dit de box-office voor de film geen goed gedaan en had de vervolgfilm misschien in het gedrang kunnen komen. Maar Warner was tevreden met de HBO Max resultaten dat ze snel de sequel een groen licht gaf. Box-office gewijs deed de film het met zijn 400 miljoen dollar wereldwijd toch niet zo best gezien het productiebudget van 165 miljoen dollar. De film had 400 miljoen dollar nodig voor nog maar een break-even.

Eric Roth werd ingehuurd om mee te schrijven aan het scenario, en later werd bevestigd dat Jon Spaihts samen met Roth en Villeneuve het script zou schrijven. In de cast zien we naast Rebecca Ferguson als Lady Jessica Atreides zien we bij de vrouwen Florence Pugh opduiken als Princess Irulan Corrino en Léa Seydoux als Lady Margot. Bij de mannen zien we naast Stellan Skarsgård als Baron Vladimir Harkonnen ook nog steeds Javier Bardem als Stilgar, Dave Bautista als Glossu Rabban Harkonnen, Josh Brolin als Gurney Halleck, maar ook Austin Butler als Feyd-Rautha Harkonnen en Christopher Walken als Emperor Shaddam IV.

De film werd opgenomen met de vrij nieuwe Arri Alexa LF IMAX op 4.5k resolutie, waarmee topseries als “Wednesday” en “The Lord of the Rings: The Rings of Power” al mee werden opgenomen. Deze film moeten jullie zien op IMAX. Er is simpelweg geen andere keuze voor de beste cinema-ervaring.

*** Dune: Part Two trailer ***


9 Comments

 1. Jenni

  Ik kan niet wachten om de stem van Elvis te horen in deze film 😀

  Reply
  1. AlphaSmurf

   You ain’t nothing but a Shai-Hulud

   Reply
 2. Ocear

  Had niet gedacht dat deel 2 er duurder uit zou kunnen zien dan deel 1 en toch doet het dat. Die massa shots zijn indrukwekkend!

  Ook leuk om Margot Fenring te zien met een operabril om naar die strijd te kijken. Ik hoop echt dat er nog een derde film komt.

  Reply
 3. swarrel

  Knappe trailer, eerste film was al bijzonder maar inderdaad, het verhaal was slechts een aanzet. Benieuwd of ze er dan toch geen drieluik van zullen maken.

  Reply
 4. WW

  Zandwormrijden is niet eens het meest waanzinnige plotpunt in de tweede helft van het boek. Er is nog veel meer spektakel om naar uit te kijken. Kunnen we al ons IMAX ticket reserveren??

  Reply
 5. emile

  Wel coole scène van die zandworm, enkel niet duidelijk of dit wel een veilig transport is…

  Reply
 6. Tim

  Ik heb gisteravond eindelijk Dune: Part One bekeken en ik ben absoluut geobsedeerd. De cinematografie en de grootsheid van dit alles was gewoon ongelooflijk.

  Meer dan enthousiast voor deel twee.

  Reply
 7. Loïc

  Heerlijk zo’n jaar waar zowel Christopher Nolan als Denis Villeneuve een film uitbrengen ^^p

  Reply
 8. Maarten Devrese

  Voor zij die het boek niet hebben gelezen: Als ze een worm aan de haak haken zetten, tillen ze een van de wormschubben op en vermijden ze dat de worm gaat duiken. Die beesten willen niet dat hun huid wordt blootgesteld aan zand.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *