Eerste trailer van The Hunger Games prequel The Ballad of Songbirds and Snakes

Lionsgate heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de preque van The Hunger Games, The Ballad of Songbirds and Snakes (2023). Een Hunger Games film zonder Jennifer Lawrence dus. Ik ben niet zeker hoe deze film zal aanslaan, maar het werd in ieder geval wél gemaakt door dezelfde mensen, zoals bijvoorbeeld regisseur Francis Lawrence. Op 15 november 2023 zou de film moeten uitkomen.

Korte inhoud: Coriolanus Snow (Tom Blyth) op 18-jarige leeftijd (de rol gespeeld door Donald Sutherland in The Hunger Games films), jaren voordat hij de tirannieke president van Panem zou worden. De jonge Coriolanus is knap en charmant, en hoewel de familie Snow moeilijke tijden heeft doorgemaakt, ziet hij een kans op een verandering in zijn fortuin wanneer hij wordt gekozen als mentor voor de Tiende Hongerspelen. Alleen om zijn opgetogenheid te onderbreken wanneer hij wordt toegewezen om het eerbetoon aan Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) uit het verarmde District 12 te begeleiden. Maar nadat Lucy Gray alle aandacht van Panem heeft getrokken door uitdagend te zingen tijdens de oogstceremonie, denkt Snow dat hij de kansen in hun voordeel kan keren.

Uiteraard is het gebaseerd op het prequel boek uit 2020 van Suzanne Collins, en in scenario gegoten door Michael Arndt en Michael Lesslie. Aan sterren ontbreekt het wel niet. Peter Dinklage, Hunter Schafer en Viola Davis spelen mee in de film. Daarnaast zijn er ook rollen voor Jason Schwartzman en Fionnula Flanagan.

Het was een lijvig boek dus ik vraag me af hoe ze dit verhaal hebben kunnen vertalen in één film. Maar de trailer ziet er goed uit en ik ben dus wel benieuwd naar het resultaat, zeker met zo’n talentvolle cast. Toch steek ik niet weg dat ik Jennifer vermoedelijk zal missen ook al is Rachel Zegler een uitstekende actrice, die tot op heden maar 2 films heeft gemaakt, enerzijds de West Side Story film waar niet zoveel over werd geschreven en de Shazam 2 film waarover iedereen gewoon wil zwijgen. Hopelijk kan ze eens een echte doorbraak forceren met deze film, de toekomst zal het uitwijzen.

*** The Ballad of Songbirds and Snakes trailer ***Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *