Len Wiseman regisseert de ‘John Wick’ Spinoff ‘Ballerina’

Regisseur Len Wiseman is eigenlijk meer iets van een art director dan echt een verhalenverteller. Ik heb onlangs nog eens alle Underworld films gebingewatcht en geen enkele van die films is eigenlijk de moeite waard om te zien. Zijn ex-vrouw Kate Beckinsale is een streling voor het oog, en de sets zien er wel sfeervol uit, maar de vampieren in deze films hebben geen tanden en alle films samen komen nog niet aan de hielen van de eerste Blade (1998) film. En dan was er nog die vreselijk slechte Live Free or Die Hard (2007). Ik heb dus mijn serieuze twijfels over dit project en snap voor geen meter hoe ze bij Wiseman zijn gekomen voor deze film.John Wick: Ballerina © Lionsgate Films

Zijn films zijn wegwerpproducten, en de enige verdienste van de man is dat hij het toch voor mekaar kan spelen om studio’s te vinden die in hem willen investeren. Het is krankzinnig. Binnenkort maakt hij een nieuwe Die Hard film, genaamd McClane met Bruce Willis, alsook een Sin City tv-serie. En nu blijkt dat Lionsgate ook wel op zoek was naar een regisseur met een uitgesproken film-‘stijl’ voor hun John Wick franchise. Een franchise zonder spin-offs is niet echt een franchise moeten ze gezegd hebben.

John Wick 4 (2021) staat binnenkort in de steigers, en deze Ballerina zou het verhaal zijn van de ballerina in John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019). Het zou dus best kunnen dat ze eigenlijk een vrouwelijke versie van John Wick willen opvoeren. Naar verluidt zou het verhaal gaan over haar wraak tegenover de mensen die haar familie hebben vermoord. Op dit ogenblik is nog niet duidelijk of daar ook huisdeuren het slachtoffer waren.

Het script wordt momenteel geschreven door Shay Hatten, die zopas Army of the Dead heeft geschreven, de terugkeer naar het zombie-genre voor Zack Snyder. Hij schreef tevens ook het script voor Parabellum dus hij is vertrouwd met het universum. En eigenlijk kunnen ze niet één maar tientallen spin-offs maken uit het John Wick universum. Het is gewoon spijtig dat ze voor hun eerste spin-off hebben gekozen voor zo’n saaie regisseur als Len Wiseman. Wiseman was van beroep een art director en daar blinkt hij uit.

Er zijn 2 zaken die John Wick kenmerken. Enerzijds zijn aanstekelijk en stijlvol universum, maar anderzijds de vecht choreografieën. Dat tweede is nu ook niet meteen iets waar ik meteen aan Wiseman zou denken. Maar het is duidelijk dat regisseur Chad Stahelski (John Wick 1, 2 & 3) waarschijnlijk liever met andere filmprojecten bezig is, zoals een nieuwe Highlander film. Met Wiseman onderschatten ze gewoon het potentieel van een dergelijke spin-off. Ze hadden dan evengoed iemand als Luc Besson op de film kunnen zetten.

4 Comments

 1. Stef

  Logan is uiteindelijk ook een spin-off van The X-Men en dat was beter dan om het even welke X-Men films. De film werd wel geregisseerd door een bekwaam filmregisseur en dat is hier spijtig genoeg niet het geval.

  Reply
 2. Tony Montana

  Concept lijkt wel leuk, hopelijk cross-over al was het maar voor even met Keanu.

  Reply
 3. Chips & Cola

  Len Wiseman is gewoon een regisseur die projecten binnen deadline en productiebudget afwerkt en idiote studiobonzen vinden dat belangrijker dan een regisseur die het narratieve op de eerste plaats zet.

  Reply
 4. Blair

  Zalig, eigenlijk kunnen ze gemakkelijk tientallen spin-offs maken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *