Nieuwe Gretel & Hansel horror adaptatie met Sophia Lillis

Halloween staat aan de deur en de horrorfilms beginnen binnen te sluipen. It (2017) actrice Sophia Lillis zien we nu opduiken in de trailer van Gretel & Hansel (2020), een nieuwe horror-adaptatie gebaseerd op het sprookje uit 1812 van de broers Grimm.

Korte inhoud: In een periode waarin de pest heerst en er sprake is van hongersnood verlaten Hans (Samuel Leakey) en zijn oudere zus Grietje (Sophia Lillis) hun huis. Tijdens hun reis stuiten ze op een vriendelijke jager (Charles Babalola). Later ontmoeten ze een oudere vrouw, genaamd Holda (Alice Krige). Zij geeft de jonge kinderen onderdak, maar heeft hiervoor zo haar eigen obscure redenen.

De film werd geregisseerd door Oz Perkins (The Blackcoat’s Daughter) met een script van Rob Hayes (Chewing Gum) en gedraaid in Dublin, Ierland. De trailer is misschien wel de beste trailer die ik dit jaar heb gezien, dus mijn verwachtingen zijn torenhoog. Een paar jaar geleden was er al eens een soort actie-adaptatie met Hansel & Gretel: Witch Hunters, maar deze film lijkt toch wel behoorlijk creepy, zoals het hoort te zijn.

De keuze om het meisje ouder te maken dan het broertje is misschien ook wel zo geen slecht idee. Het zorgt meteen ook vor iets betere dialogen. In ieder geval is de casting van de heks echt wel een schot in de roos. En dit met een toch wel knappe actrice als Alice Krige.

De cinematografie werd verzorgd door Galo Olivares die eigenlijk vooral ervaring had met kortfilms en hier zijn eerste grote productie heeft. Hoewel, dit is ook wel een independent productie via Orion Pictures en in Nederland uitgebracht door Dutch FilmWorks op 6 febrauru 2020. Bij ons heb ik nog geen distributeur gezien, dus op dit ogenblik is er nog geen Belgische releasedatum, maar deze film komt zonder twijfel in de bioscoop.

En gezien we de Halloween sfeer nog wat willen aanscherpen geven we opnieuw wat Halloween gifts weg. Wij kregen behoorlijk wat emails omtrent onze Purge actie en de mensen van E-Carnavalskleding.nl hebben 5 LED-maskers van The Purge (pic) aangeboden om de buurt de stuipen op het lijf te jagen tijdens Halloween. Wat jullie moeten doen is een email sturen naar filmblog(a)gmail.com met adres gegevens en een antwoord hoeveel emails we zullen krijgen voor deze nieuwe wedstrijd. Eén mail per adres en de deadline valt op 17/10. Vertel ons tevens of jullie reeds onze Facebookpagina volgen.

*** Gretel & Hansel trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *