Jai Courtney in de politie thriller Semper Fi

Voor zij die Latijn hebben gestuurd zullen de term ‘semper fidelis’ nog wel bekend in de oren klinken. Wat ‘altijd trouw’ betekent en tevens het motto is van de US Marines. En daar draait Semper Fi (2019) dus om, niet alleen over het gegeven van trouw en broederliefde, maar tevens over een man die zowel flik als reservist is bij de Amerikaanse Marines.

De film werd geregisseerd door Henry Alex Rubin, die 13 jaar geleden werd genomineerd voor de Oscar voor Beste documentaire voor Murderball (2005) over een man met zware handicap die alles wil inzetten voor de Paralympische Spelen in Athene.

Korte inhoud: De agent Callahan (Jai Courtney) poogt de eindjes aan elkaar te knopen als reservist in het marinierskorps waartoe ook zijn luidruchtige en onafscheidelijke jeugdvrienden behoren. Wanneer Cals’ halfbroer Oyster (Nat Wolff) onbedoeld een man doodt wordt Cal verscheurd tussen zijn familie en het werk. Oyster komt in de gevangenis terecht voor een celstraf van 25 jaar, en krijgt Cal de oproep om naar Irak te gaan met zijn unit.

De korte inhoud is kort en de film lijkt ook niet veel verhaal te hebben. Het lijkt een eenvoudig drama met een mengeling van drama en actie-segenties. Ik ken de regisseur niet en voor iemand die Oscar-kandidaat is geweest heeft hij in de afgelopen jaren eigenlijk niet zo zot veel dingen ondernomen. Deze film valt dus wel een beetje uit de lucht. Nergens is gebleken dat Henry Alex Rubin of zijn co-scenarist Sean Mullin een gave hebben om op te komen met een snoeihard dramatisch script en de trailer wijst niet meteen in die richting.

In de cast zien we naast de twee hoofdacteurs ook nog de “Gossip Girl” Leighton Meester, Finn Wittrock, Beau Knapp en Rachel Hendrix. Semper Fi kwam op 4 oktober 2019 uit in de States, op dit ogenblik nog geen releasedatum in België.

*** Semper Fi trailer ***

1 Comment

  1. Alex

    Wel een zwakke trailer moet ik zeggen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *