Die Hard 4: Live Free or Die Hard van Len Wiseman

Ik moet toegeven, los van de knullige titel maakt de Die Hard 4: Live Free or Die Hard (2007) trailer eigenlijk wel indruk.

Die Hard 4

Je hebt geen flauw benul waarover het allemaal gaat, maar je weet meteen wat je kan verwachten: vuurgeweld, car-crashes, de kale knikker van Bruce Willis, one-liners, en over-the-top-actie-scènes. Hoewel, ik blijf toch nog een beetje op mijn honger zitten met deze trailer. Wat ik eigenlijk wil zien is één dramatsiche karakter scène. Als ik rondvliegende auto’s wil zien, huur ik een Michael Bay film. Die Hard zou eigenlijk moeten draaien rond het kat-en-muis-spel van een ordinaire maar snuggere en dappere flik en een medogenloze mastermind. En zowel McClane als de slechterik zouden in de film in principe evenwaardige anti-polen moeten zijn. En Damn, het speelt zich niet af tijdens de kerstperiode! Ik had er nog zo op gehoopt.

John McClane was in deel 3 een beetje aan lager wal geraakt, ongeschoren en aan de drank en pillen. Hier lijkt hij wel reborn te zijn, maar nog steeds in the wrong place at the wrong time en klaar om L.A. een nieuwe post-war look te geven. Voor de mensen die van actie houden konden niet echt klagen met de vorige 3 Die Hard films, en deze lijkt eigenlijk best wel in het rijtje te passen. Maar goed, ik heb eigenlijk met deze trailer nog niets gezien.

Korte inhoud: John McClane (Bruce Willis) heeft de voorbije jaren een punt proberen te zetten achter zijn huwelijk en zijn drankprobleem. Hij is niet meer tewerkgesteld bij de L.A.P.D., maar bekleedt nu een functie bij Homeland Security om gevaarlijke cyber-criminelen op te sporen. Op Onafhankelijkheidsdag van Amerika zien we hem een jonge computer-hacker, Matt Foster (Justin Long), wegbrengen. Maar plots verzeilen ze temidden van een terroristische aanslag. Een groep terroristen heeft beslag genomen over een centraal computersysteem, waarmee ze het stadsverkeer plat leggen. Toeval wil dat Matt precies weet hoe de terroristen tewerk gaan. De criminelen hadden anders een geniaal plan om het land op zijn knieën te krijgen, maar dat was buiten een jonge computer-hacker en een old-school flik gerekend. Het duo gaat in tegenaanval in een poging de bedoelingen van de terroristen te achterhalen…

Die Hard 4 trailer

Het lijkt wel vintage Bruckheimer stuff te zijn, in een regie van een trendy Len Wiseman (Underworld) die heel sterk is op gebied van CGI, maar eigenlijk nauwelijks weet hoe hij een verhaal moet vertellen – getuigen toch zijn voorgaande films. Hopelijk zitten er toch wat knappe evil-do’ers tussen van Duitse of andere makelij, maakt mij eigenlijk niet uit. Waarschijnlijk vertolkt door Jeffrey Wright en de nieuwe hitman Timothy Olyphant, twee acteurs die ik graag aan het werk zie. De film komt bij ons uit op de Onafhankelijkheidsdag van Amerika, 4 juli 2007. Ondertussen afwachten op een trailer die er niet uitziet als een videoclip voor de nieuwe Terminator 4 film.

5 Comments

 1. caligula

  Een stevige actieprent met stunts die erg knap ogen! En dan die leuke knipoog op het einde:

  “Why are you so calm? Have you done that kinda stuff before?’
  McClane is back!

  Reply
 2. jimmy

  ik vind de trailer maar niks. Hadden beter gestopt na de 2de Die Hard film.

  Reply
 3. dave

  Ik moet je gelijk geven dat het derde deel serieus ontgoochelde, zeker in het licht van de twee vorige prenten. Maar de sfeer van de eerste Die Hard film blijft onovertroffen.
  Zoals ik zei in mijn post is het moeilijk om uit te maken wat het zal worden met deze trailer, maar ik zou niet al te hoge verwachtingen koesteren bij Die Hard 4.

  Reply
 4. TTC

  Na Die Hard 2 hadden ze inderdaad er beter mee opgehouden. Die Hard 1 is in mijn ogen de moeder der alle aktiefilms, nr 2 een prima opvolger. 3 was een leuke aktiefilms, maar paste niet in het welgekende Die Hard-stramien, 4 lijkt een beetje dezelfde weg in te slaan.

  Reply
 5. bernard

  heel goe

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *