Hilarische kick-ass vampieren slasher Day Shift met Jamie Foxx en Dave Franco

Aan één iets is er nooit een gebrek en dat zijn monster-films, en in het bijzonder films met vampieren. Ook al zijn het niet altijd voltreffers (cf. het afschuwelijk slechte Morbius) maar bieden in de meeste gevallen wel voldoende plezier. En binnenkort brengt Marvel de nieuwe Blade film uit, maar ondertussen kunnen we allen genieten van Day Shift (2022) die vandaag verschijnt op Netflix.

Kort inhoud: Het verhaal volgt Bud Jablonski (Jamie Foxx), een hardwerkende man die hoopt zijn dochter Paige (Zion Broadnax) een goed leven te geven. Zijn alledaagse baan als schoonmaakster is slechts een dekmantel om zijn echte bron van inkomsten te verbergen: op vampiers jagen en doden. Het leven als vampierdoder is niet altijd gemakkelijk voor Jablonski, vooral niet nadat hij uit de internationale unie van vampierjagers is gegooid. Om rond te komen verkoopt Bud hoektanden aan kopers op de zwarte markt. Binnenkort zal dat niet genoeg zijn als Bud’s ex-vrouw Jocelyn (Meagan Good) dreigt hun dochter naar Florida te verhuizen voor financiële en huiselijke stabiliteit. Tot overmaat van ramp zit de gevaarlijkste vampier in Zuid-Californië, Audrey (Karla Souza), achter hem aan op en is belust op wraak.

Dit is tevens het regiedebuut van J.J. Perry, een man die al in 149 producties zijn diensten als stuntman heeft aangeboden in een periode van 30 jaar, met name in films als John Wick, Django Unchained, Django Unchaines tot The Fate of the Furious. Het zal je dus ook niet verbazen dat er heel wat stunts in de film zullen zitten. Perry is misschien een stuntman in hart en nieren, maar zijn vermogen om impactvolle scènes vol actie vast te leggen, terwijl hij ook weet hoe komedie werkt – en dat ook nog eens schijnbaar goed levert – is reden om deze film zeker een kans te geven.

Het verhaal werd geschreven door de nobele onbekende Tyler Tice en in scenario gegoten door Army of the Dead en John Wick 3 scenarist Shay Hatten. Het is ook een Netflix film dus dit kan ofwel heel goed als heel slecht zijn, maar over het algemeen zijn films met Jamie Foxx best wel in orde, los van die andere Netflix film Project Power, en de cast ziet er gewoon heel appetijtelijk uit, zeker met iemand als Snoop Dogg op de lijst. Netflix heeft hiervoor tevens 100 miljoen dollar betaald, wat een pak geld is.

*** Day Shift trailer ***

1 Comment

  1. Mitch

    Leuke karakters maar er was gewoon geen verhaal, laat staan iets om ons 2 uur lang aan het lijntje te houden. En het duurt 20 minuten om 1 vampier te doden in het begin maar dan volstaat één kogel of één trap om tientallen vampiers te doden, begrijpen wie begrijpen kan.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *