The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) ***½ Blu-ray recensie

Eén van de leukste films die jullie dit jaar te zien zullen krijgen is deze van The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) van Tom Gormican. Om één of andere reden werd er niet zo zot veel promotie gemaakt voor deze prent, maar wij zullen dat hier nu wel doen voor de Blu-ray release. In de film zien we Nicolas Cage die zichzelf speelt op een heerlijke manier. Hoewel, dit is Nick Cage met een ‘k’ dus blijft het wel een fictie karakter, uiteraard gebaseerd op Nic Cage. Dit is trouwens ook nog eens een film van hem die meer dan 85% scoort op Rotten Tomatoes bij zowel de critici als het publiek. Leuk weetje, dit is zijn 100ste film.

Korte inhoud: Een berooide Nick Cage stemt ermee in om op het verjaardagsfeest van de rijke Mexicaanse Javi te verschijnen. Deze is grote fan van Cage, maar tevens een drugsbaron. Wanneer de CIA hem weten te klissen willen ze dat hij met hen samenwerkt om inlichtingen in te winnen over Javi (Pedro Pascal). De enige training die Cage heeft is deze die hij heeft gekregen met zijn films en dat zorgt voor een knotsgek avontuur.

Naast de twee hoofdacteurs zien we ook nog rollen voor Sharon Horgan, Tiffany Haddish, Demi Moore, Katrin Vankova, David Gordon Green (als regisseur in de film!) en Neil Patrick Harris. Het script heeft Gormican samen geschreven met Kevin Etten. In plaats van te draaien in het peperdure Majorca in Spain is het productieteam afgeweken naar Dubrovnik, Croatië (daar waar heel wat opnames zijn geweest voor de serie Games of Throne). Een Hollywood actiefilms met een budget van 30 miljoen dollar zal je niet zo snel meer vinden maar de film laat niet merken dat het gemaakt is met bescheiden middelen.

De fans van Nicolas Cage zullen hiervan smullen want de film zit vol met verwijzingen naar Face/Off (1997), Con Air (1997), Leaving Las Vegas (1995) en Gone in Sixty Seconds (2000). Het scenario stond op de Blacklist van 2019 en werd beschouwd als een van de beste niet-geproduceerde scenario’s. Nicolas Cage stond zelf niet te springen voor het idee om zichzelf te spelen en sloeg verschillende aanbiedingen af, maar veranderde van gedacht na het lezen van een brief van Tom Gormican die bij het script was gevoegd. Cage wou wel het afgewerkte product niet zien maar door een meningsverschil tussen Lionsgate en de regisseur heeft Cage alsnog de film moeten bekijken om zelf een oordeel te vellen.

Nic Cage en Pedro Pascal geven allebei uitstekende vertolkingen, ik zou zelfs durven zeggen dat dit voor beiden tot hun beste prestaties behoren uit hun carrière. En ook al zit er wat fan-service in de film draait het vooral rond de vriendschap van twee mannen. Er zit humor in de film, ook al had ik verwacht dat ik meer zou hebben gelachen. In de handen van een meer talentvolle regisseur had deze prent misschien wel iets meer risico’s genomen, en had de plot ook een pak minder voorspelbaar geweest. Maar ik heb er hoe dan ook van genoten.

Op werd de film uitgebracht op Blu-ray en DVD met audiocommentaar van scenarist/regisseur Tom Gormican en scenarist Kevin Etten, deleted scenes, en making of filmpjes als: the mind, glimmers of a bygone Cage, everybody needs a javi, Nick, Nicky and Sergio, second act action, Cages 5 and up.


Review The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)
Recensie door op

Beoordeling: 3.5 / 5

rating

*** The Unbearable Weight of Massive Talent trailer ***


2 Comments

  1. venckman

    Het middenstuk van de film was me wel wat slapjes maar het einde maakte veel goed.

    Reply
  2. Sinister

    Leuke film, was echt verrassend.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *