Tyrese Gibson en Mahershala Ali strijden voor de Blade rol

Het zijn bizarre tijden in de MCU nadat eerder werd aangekondigd dat ze zich klaarmaken voor een Blade reboot. Blade is eigenlijk een horror-vampieren-comic, iets wat toch ver verwijderd staat van de MCU wereld met zijn grappige oneliners en zijn hoopgevende aura. En nu blijkt dat er ook nog eens verwarring is over de keuze van wie nu de rol van Blade zal spelen.

Een tijd geleden leek de keuze te zijn gevallen op Mahershala Ali voor de rol van de zwarte vampierenkiller. Maar nu lijkt Tyrese Gibson op Instagram te teasen als de nieuwe Blade-acteur. En neen, gezien de rechten bij Marvel liggen kunnen er geen twee films in de maak zijn, dus ofwel is Tyrese niet op de hoogte dat er al een akkoord is ofwel heeft hij vernomen dat er nog niets is beslist.

De betere acteur is zonder twijfel Mahershala, maar de acteur die volgens mij meer past in het rijtje van de MCU-acteurs is Tyrese Gibson, hij is het soort acteur die een zekere lichtheid kan brengen aan de Blade-figuur. Uiteraard kan je wel aanhalen dat Mahershala Ali al gevoice-cast was in de post-credit scene van dat treinongeluk Eternals (2021). Hij was niet fysiek aanwezig maar de regisseuse Chloé Zhao heeft dit nadien bevestigd.

Veel van de Blade (2023) namen zijn nog niet bekend, maar wat we tot nu toe weten is dat de onbekende Bassam Tariq de film zou regisseren, en zou Delroy Lindo en Aaron Pierre ook een rol spelen in de reboot. Kevin Feige produceert dus zal dit uiteindelijk wel in goede banen geleid worden.

2 Comments

  1. Kristoffel

    Er is maar één Blade en dat is Wesley Snipes

    Reply
  2. Gleny Boy

    Ik denk dat Tyrese geen goede Blade zou neerzetten. Ik heb het gevoel dat de film cheesy zou worden. Kan hem echt niet zien als een vampier/vampierdoder zonder dat je in een lach zal schieten.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *