The Naked Gun met Liam Neeson mag niet te braaf zijn

Ja, er zijn dus plannen voor een The Naked Gun (1988) remake, en over deze planen ligt behoorlijk wat stof, maar Paramount zou er nu dus effectief werk van willen maken en nog wel met Liam Neeson in de hoofdrol. Het zal velen de wenkbrauwen doen fronsen gezien Liam vooral bekend is als iemand die er met geweld op los slaat in Taken films. Maar bekijk dan even dit filmpje en zeg nu zelf dat de man wel potentieel heeft om de rol van Lt. Frank Drebin te spelen.

© Paramount Pictures

De overleden acteur Leslie Nielsen was gekend voor zijn ‘deadpan humor’ die ernst met absurditeit combineerde. Ik kan me niet herinneren dat er een lachje van af kom. Zijn uitgestreken vertolking droeg bij aan het komische effect door de absurditeit van de situaties waarin hij zich bevond te contrasteren met zijn schijnbaar onbewuste houding. Nielsens vertolking van Drebin werd gekenmerkt door zijn vermogen om een ​​gevoel van oprechtheid en autoriteit te behouden, zelfs als hij zich bezighield met hilarisch onzinnige activiteiten. En er was ook fysieke komedie, waarbij zijn overdreven gebaren en reacties bijdroegen aan de algehele humor van de scènes. Zijn vermogen om fysieke komedie te combineren met een uitgestreken gezichtsuitdrukking creëerde een unieke en gedenkwaardige komische stijl die aanzienlijk bijdroeg aan het succes van de Naked Gun-filmreeks, en Liam zou dit ook kunnen. Het enige verschil is dat Liam misschien iets meer dreiging uitstraalt, te wijten aan zijn gestalte en zijn films.

De regisseur voor de nieuwe film zou in handen liggen van Akiva Schaffer, die samen met Dan Gregor en Doug Mand een conceptscript schreef, een herhaling van hun samenwerking uit de Emmy-winnende film Chip ‘N Dale: Rescue Rangers. Seth MacFarlane en Erica Huggins produceren via hun bedrijf Fuzzy Door.

De spoof-film heeft gloriedagen gekend met de Naked Gun/Airplane films, maar toen kwam er complete rotzooi met de Meet the Spartans (2008) en de Scarie Movie films. En sinds niemand nog interesse had in die domme humor zijn de spooffilms verdwenen met A Haunted House 2 (2014) en Superfast! (2015), en dat is dus bijna 10 jaar geleden.

Ik ben ervan overtuigd dat The Naked Gun remake kan werken, meer nog, ik denk dat we het nodig hebben in deze woke tijden. We hebben meer nood aan foute humor en minder Karen’s die met hun rode vlaggen zwaaien op social media wanneer iemand eens buiten de lijntjes tekent of een onpopulaire opinie heeft. Humor moet opnieuw op de voorgrond kunnen komen en daarvoor mag deze film ook niet te braaf zijn. Het moet het lef hebben om te schoppen tegen heel wat heilige huisjes. Ja het moet fout zijn, enkel op deze manier denk ik dat deze reboot kan werken.

2 Comments

  1. Alex

    Spijtig dat ze de Farrelly Brothers net op de film hebben gezet.

    Reply
  2. Accu

    Die casting kan inderdaad wel lukken, ik zie Liam wel die droge humor brengen. Nu is de vraag of OJ Simpson nu ook zal opduiken in een cameorol.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *