Bill Skarsgård is Eric Draven in The Crow Reboot van Rupert Sanders

We hebben hier al een aantal artikels versleten aan deze The Crow (2023) reboot, maar de plannen hebben zich nu wel kunnen concretiseren en hier is al een eerste afbeelding van de film. De originele strip en de bewerking uit 1994 blijft nog steeds een mijlpaal in de popcultuur.

© 2024 THE PR FACTORY, All rights reserved.

De reden waarom het allemaal zo lang heeft geduurd is uiteraard alles te maken met de hoofdacteur Brandon Lee, die tragisch om het leven kwam bij een ongeluk op de set. In de nasleep daarvan is veel van de mystiek rond The Crow gekoppeld aan dat griezelige toeval dat Lee stierf terwijl hij een personage speelde dat in de bloei van zijn leven werd vermoord. Maar het lijkt er nu op dat, na vele mislukte pogingen en echt verschrikkelijke direct-to-video sequels, er eindelijk een volledig gebudgetteerde reboot van The Crow komt.

Het is The PR Factory die ons de afbeelding heeft gestuurd met niemand minder dan Pennywise zelf, Mr. Bill Skarsgård, die als Eric Draven die in make-up voor de siepgel staat. De reboot werd geregisseerd door Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman en Ghost in the Shell) en geschreven door de voor een Oscar genomineerde ‘King Richard’-scenarioschrijver Zach Baylin.

De franchise had wat tijd nodig om te rusten na een reeks belabberde sequels met in de hoofdrol mensen als Vincent Perez, Eric Mabius en Edward Furlong, maar de laatste jaren waren er veel geruchten over een reboot. In 2014 tekende Corin Hardy als regisseur met Luke Evans in de hoofdrol. Evans stopte kort daarna en werd vervangen door Jack Huston (“Boardwalk Empire”), maar ook dit project viel begin 2016 uiteen. Corin werd opnieuw opgetrommeld door Jason Momoa, die tekende voor een R-rated adaptatie gebaseerd op het originele bronmateriaal. In 2018 was de reboot van The Crow opnieuw dood toen zowel Mamoa als Hardy het project verlieten, dat uitliep op zoek naar zijn budget van 40 miljoen dollar en een overvloed aan creatieve meningsverschillen tussen de filmmaker en producer, wijlen Samuel Hadida (Silent Hill). In de afgelopen tien jaar zijn er geruchten dat iedereen, van Rob Zombie en Bradley Cooper tot Tom Hiddleston en Channing Tatum, betrokken waren bij deze reboot.

Maar uiteindelijk hebben ze een budget rond gekregen en komt de film op 7 juni 2024 in de zalen. EINDELIJK! Ik ben in ieder geval het meest geïntrigeerd door Bill Skarsgård in de rol van Eric Draven. Skarsgård kan intimiderend zijn maar ik ook gewoon een goed acteur. Zijn eigenschappen lopen wel gelijk met deze van het karakter van Eric Draven uit de strips en originele film. Ook al had ik die R-Rated versie met Momoa ook wel willen zien. Skarsgård lijkt op zoveel vlakken een betere keuze. Rupert Sanders is misschien het enige minpuntje in het project, omdat de man maar 2 films heeft gemaakt (Ghost in the Shell, Snow White and the Huntsman) en deze twee blinken nu niet meteen uit als inhoudelijk sterke films. Hij heeft wel een sterke pilootaflevering gemaakt voor de Foundation serie. Enfin, de toekomst zal het uitwijzen…

1 Comment

  1. cartoon junkie

    De regisseur van Snow White and the Huntsman … ik ga passen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *