The Crow reboot krijgt het aan de stok met Weinstein broers

De reboot van The Crow (1994) van Alex Proyas met ster-acteur Bradley Cooper en 28 Days Weeks Later regisseur Juan Carlos Fresnadillo, zal nog niet voor meteen zijn. Bob en Harvey Weinstein hebben een rechtszaak aangespannen tegen Relativity Media, omdat die willen doorgaan met de reboot ZONDER de Weinsteins. Het zijn de mensen van Deadline die met het nieuws komen.

the crow, harvey weinstein,bob weinstein,bradley cooper,reboot,City of Angels,watchmen,Ryan Kavanaugh,Relativity Media,Juan Carlos Fresnadillo,rechtzaak

Don’t you just love when this happens? Harvey and Bob’s The Weinstein Co against Ryan Kavanaugh’s Relativity Media seeks injunctive relief and claims there’s “a written contract signed by everybody” which gives the Weinsteins exclusive worldwide distribution rights on The Crow reboot. The original was distributed by the Weinsteins at Miramax back in 1994 and grossed $50.6M domestic. The Weinsteins and Kavanaugh went back and forth on “a number of issues” before the lawsuit was filed this afternoon.

Enerzijds ben ik tevreden dat ze een rechtszaak beginnen nog voor de productie van de reboot is begonnen. Niemand wil een tweede Watchmen-debacle. Anderzijds is het weer typisch dat de Weinsteins in actie schieten nu ze zien dat het aanwezige talent op de reboot wel eens in staat zou kunnen zijn een kaskraker af te leveren. The Weinstein Company beweert dat er een schriftelijk akkoord bestaat die hen de rechten toekent voor de wereldwijde distributie van de film. Maar producers Jeff Most en Ed Pressman zijn niet onder de indruk en vinden dat de twee broers zich gedragen als bullies.

Ik hoop dat Relativity Media uiteindelijk wel hun gelijk zullen halen en de reboot dan toch op de rails kunnen zetten. Met alles respect van TWC, maar zij hebben jarenlang niets met de franchise aangevangen, en zelfs met The Crow: City of Angels (1996) het personage “definitief gedood” en begraven. Maar nu dat de broers in de mot krijgen dat de nieuwe ploeg deze franchise kunnen reanimeren tot een succesverhaal, willen ze meteen mee aan tafel zitten. Ze zijn tevens dringend op zoek naar een bioscoop-hit na een reeks box-office tegenvallers.

Zelfs zit ik niet meteen te wachten op een reboot van The Crow, maar met een regisseur als Juan Carlos Fresnadillo aan het roer zou dit wel eens een interessante reboot kunnen worden. Hopelijk komen ze snel tot een vergelijk. Producer Ryan Kavanaugh was trouwens onlangs in het nieuws nadat hij een groot opgezet vrijgezellen feestje gaf in Saint tropez (Cabo San Lucas) met ondermeer Leonardo DiCaprio en Bradley Cooper. Ik denk niet dat de Weinsteins een invitatie hebben gekregen.

5 Comments

 1. fabian

  Kan wel eens de moeite zijn. Zal in ieder geval niet slechter kunnen dan die sequels. Hopelijk keren ze dan ook terug naar de comic. Het enige wat ze mogen wijzigen is dat Eric niet oppermachtig mag zijn. Elk comic-personage heeft een zwakte en in de comic van The Crow was die er nauwelijks.

  Reply
 2. Fred

  Lang geleden dat ik die film heb gezien. Ik herinner me dat het een visueel knappe, maar gitzwarte film was met een dreunende klankband en sterk acteerwerk. Heb er toen echt van genoten en zou die zeker nog eens willen terugzien. Hopelijk wordt alles met Bradley Cooper niet té glad…

  Reply
 3. jurgen

  Sorry maar dit moet misschien wel één van de slechte comic-adaptaties zijn van de laatste 30 jaar. Een reboot kan misschien een betere film afleveren, maar dan zullen ze uit een ander vat moeten tappen. Dat de hoofdacteur op een lullige manier om het leven kwam toont alleen maar de warboel de er heerste op de set, iets wat zich duidelijk vertaalde op het scherm.

  Reply
 4. Dale Cooper

  Sorry hoor, maar Danny Boyle heeft toch echt 28 Days Later gemaakt.
  Juan Carlos Fresnadillo heeft 28 Weeks Later gemaakt 😉

  Reply
 5. JC

  Bradley Cooper valt nog wel mee als acteur. Perfect gecast in Midnight Meat Train. Is wel een acteur die zowel in komedies, actiefilms, drama’s als horrorfilms zijn weg vindt.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *