Amazon maakt God of War live-action serie

Eén van de beste games in 2022 was zonder twijfel ‘God of War: Ragnarök’ (2022), en ook al verloor het de Award voor Beste Game van ‘Elden Ring’ (2022) op de TheGameAwards 2022 kon het toch de meeste awards in de wacht slepen, zoals Beste actie-game, Beste muziekscore, Beste script, Beste vertolking door Christopher Judge alsook de prijs voor Innovatieve gameplay. En nu is Amazon van plan om een live-action serie uit te brengen.

Triple H as God of War by Bosslogic

Game-verfilmingen hadden jarenlang een bedenkelijke reputatie, zeker in de periode waarin crappy regisseurs als Uwe Boll en Paul W.S. Anderson de ene gruwelijk slechte gameverfilming na de andere uitbrachten. Maar ook beloftevolle projecten zoals Warcraft (2016) of Tomb Raider (2018) waren dan toch niet zo overtuigend. “The Witcher” serie was dan wel beter maar weinigen hebben goede hoop in de HBO’s The Last of Us serie. De nieuwe DDungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023) ziet er dan weer bangelijk uit.

Amazon is ondertussen ook wel een grote speler geworden en doen het ongelooflijk goed met adaptaties, van zowel animatieseries als “Invincible” tot knotsgekke actie-series als “The Boys” en epische series als “The Lord of the Rings: The Rings of Power”. Ze behandelen de content toch met veel respect voor het bronmateriaal dus dit is wel in goede handen met Amazon.

Casting zal belangrijk zijn, zoals bij zoveel series, en er zijn weinig reuzen met voldoende acteer-ervaring en dramatisch vermogen. De evidente namen die opduiken zijn The Rock Dwayne Johnson (wat na de Black Adam flop weinig waarschijnlijk is), “Triple H” Paul Levesque lijkt sprekend op het personage maar de man kan nauwelijks acteren of heeft nog niet dé regisseur gevonden die hem kan coachen, Dave Bautista of Jason Momoa zijn ook mogelijke opties maar die twee hebben een drukke agenda, Nick Offerman is misschien niet bekend genoeg en dan is er nog Gerard Butler. Of wat denken jullie van Ben Stiller? 😀

7 Comments

 1. Bjorn

  Ben Stiller zou hilarisch zijn, maar ik vermoed dat Amazon een dramatische adaptatie wil.

  Reply
 2. Tim

  De game is eigenlijk al een film, het beste waar je op kunt hopen met een adaptatie is dat het bijna net zo goed is. In de meeste gevallen blijkt het veel slechter te zijn dan het bronmateriaal, dus ik heb niet zo’n hoge verwachtingen. Bekijk die casting van The Last of Us, één van de beste games ooit gemaakt, dat zegt toch al genoeg.

  Reply
 3. Bramstoker

  Ik ben eerder benieuwd wat Amazon zal doen met Fallout. Jonathan Nolan was de serie aan het schrijven en ik dacht dat Walton Goggins al in aanmerking zou komen voor een rol.

  Reply
 4. Slave One

  Wat mij betreft mogen ze iedereen casten … behalve The Rock. dank u.

  Reply
 5. Cheriff

  Niet voor niets maar Triple H heeft ook hartproblemen dus denk ik dat ze hem niet meteen zullen casten in zo’n dure serie.

  Reply
 6. Glen

  Ik heb Triple H nog zien spelen in een actiefilm naast Michael Rapaport en zijn vertolking was wat het was. Ik denk niet dat hij een geboren acteur is maar eerder goed is voor WrestleMania en WWE. Tenzij je op de serie een regisseur zet die het beste uit hem kan halen, maar gezien tv-series meestal worden geregisseerd door B-regisseurs heb ik er mijn twijfels over.

  Reply
 7. Asgardian

  Dit wordt crap. Voorspel ik nu al.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *