Indrukwekkende Oppenheimer trailer van Christopher Nolan

De film komt pas op 23 juli 2023 uit maat we kunnen al proeven van de eerste beelden van de tweede oorlogsfilms van Christopher Nolan, met name Oppenheimer (2023). En met de Russische genocide op Oekraïne en de onophoudelijke dreiging van nucleaire aanvallen, heeft deze prent toch wel enige relevantie. De man die als eerste de atoombom maakte was zich deels bewust van de mogelijke gevolgen van het gebruik van zo’n wapen, maar als wetenschapper wou hij slagen om de gevaarlijkste bom ooit gemaakt te ontwikkelen.

Korte inhoud: De wetenschapper J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller (Benny Safdie), die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine (Emily Blunt), maar heeft een affaire met Jean Tatlock (Florence Pugh), een lid van de Communistische Partij. De overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom.

De cast bestaat uit vijf Oscar-winnaars gaande van Casey Affleck, Kenneth Branagh, Matt Damon als Leslie Groves Jr., Gary Oldman in de rol van Harry Truman, Rami Malek, en drie Oscar-genomineerden: Robert Downey Jr. als Lewis Strauss (zie pic), Tom Conti en Florence Pugh. Maar ook ander acteertalent als Josh Hartnett, David Dastmalchian, Olivia Thirlby en Gustaf Skarsgård. Iedereen wil werken met Nolan dus zelfs voor bijrollen kan hij putten uit een rijkdom van acteertalent.

De film zou een productiekost hebben van 100 miljoen dollar, wat relatief laag is gezien de starpower alsook het gebruik van een peperdure IMAX Panavision Super 70 camera en de Panavision Sphero 65 met Hasselblad Lenzen – tevens ook de eerste keer dat zwart-wit scenes zullen opgenomen worden met een IMAX-pellicule van Kodak. Director of Photography Hoyte Van Hoytema is in ieder geval opnieuw van de partij. Op de sets hebben ze wel wat kunnen besparen want het verhaal speelt zich grotendeels af in een afgelegen kamp, gedraaid in de Mexicaanse woestijn. Nolan maakt doorgaans films met Warner, maar voor de eerste keer heeft hij nu samengewerkt met Universal Pictures.

*** Oppenheimer trailer ***

2 Comments

  1. BloodyMary

    Het ziet er naar uit dat Nolan een atoombom heeft gemaakt 🙂

    Reply
  2. Xander

    Zalige trailer! Maar euh, geen Michael Caine?! I’m disappointed 🙁

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *