Milla Jovovich is Monster Hunter in nieuwe Paul W.S. Anderson film

Eigenlijk hadden ze deze film evengoed ‘Resident Evil Monsters’ kunnen noemen want regisseur Paul W.S. Anderson heeft zo goed als zijn volledige ploeg van de Resident films overgebracht naar deze prent die hij ook zelf heeft geschreven en waarin nog maar eens zijn vrouw Milla Jovovich de hoofdrol vertolkt. Je hoeft Monster Hunter (2020) niet gezien te hebben om precies te weten wat je kan verwachten, en mocht je het niet weten, verwacht dan vooral niet te veel.

Korte inhoud: Naast onze wereld is er een andere: een wereld van gevaarlijke en krachtige monsters, die hun domein met dodelijke wreedheid beheersen. Wanneer Luitenant Artemis (Milla Jovovich) en haar loyale soldaten worden vervoerd naar deze nieuwe wereld, krijgt de zelfverzekerde luitenant de schok van haar leven. In haar wanhopige strijd om te overleven zal Artemis moeten samenwerken met een mysterieuze man (Tony Jaa) die een manier heeft gevonden om terug te vechten tegen de monsters.

Er zijn momenteel 2 of 3 films met als titel ‘Monster Hunter’, maar deze zou wel de enige film zijn gebaseerd op het Monster Hunter game van Kaname Fujioka. Inderdaad, een game-verfilming. Iets wat zelden een goede film tot stand kan brengen maar waarmee W.S. Anderson zo een beetje zijn handelsmerk van heeft gemaakt. Het zou kunnen dat Jovovich het beu was om zombies neer te halen en wilde zij misschien eens iets anders uitproberen. Zoals we van W.S. Anderson gewend zijn moet de film het hebben van zijn visuele effecten en deze trailer is ook één grote showreel van vliegende Godzilla’s. Veel met het game heeft het niet zoveel te maken, buiten uiteraard het feit dat op monster wordt gejaagd.

In de casting treffen we wel de Aziatische vechtmachine Tony Jaa aan, die altijd wel een lust is om naar te kijken (en ik bedoel hiermee zijn vecht-technieken) alsook Ron Perlman. Daarnaast is er nog T.I., Meagan Good, Diego Boneta, Josh Helman en Jannik Schümann.

Eén ding in de trailer vond ik wel grappig en dat is de referentie naar Guardians of the Galaxy. Dit zijn militairen en ik denk dat zij eerder films als American Sniper bekijken dat Marvel films, maar soit. Ik vind de link niet meteen tot het universum van van GotG. Eigenlijk hadden ze nog beter Transformers kunnen gebruiken. Qua inhoud en potentieel doelpubliek zitten ze beter dan bij de Marvel film. Of wil de regisseur ook wel eens graag een Marvel film naar het witte doek brengen? In dat geval zal hij (1) het scenario-schrijven moeten overlaten aan iemand anders en (2) eens een goede drama scène in beeld kunnen zetten waar echte emoties spelen in plaats van visuele effecten. Maar ik zie dat nog niet zo snel gebeuren. Op 3 december 2020 zou de film moeten uitkomen, in de bioscoop of via een streaming platform.

*** Monster Hunter trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Het kan dus nog erger dan Transformers …

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.