Vin Diesel wijkt niet voor het coronavirus

We hadden eerder al een post geschreven over de nieuwe James Bond film No Time to Die die verschoven was naar november omwille van de mogelijke financiële gevolgen bij een bioscooprelease in tijden waarin het coronavirus nog niet onder controle is. Deze week heeft Vin Diesel nog maar eens bekend gemaakt dat zowel zijn Bloodshot (release 13/03) als F9: The Fast Saga (22/05) niet zal wijken. Dat zei hij openhartig op USA Today.

Beide films hebben al hun marketing kruid verschoten en zijn niet happig om ook naar november te verhuizen, wat naar alle waarschijnlijkheid een drukke filmmaand zal worden. Het verschuiven van 007 is een kleine meevaller voor Bloodshot, ook al zaten er hoe dan ook een 3tal weken tussen beide releases. Op de vraag of hij [Vin Diesel] geen schrik had Bloodshot uit te brengen tijdens de corona gekte antwoordde hij koeltjes: “Laat me het je zo zeggen: ‘Bloodshot’ is op het eind van de dag een soldaat en een soldaat beslist niet of kiest niet wanneer of waar hij wordt ingezet. We gaan ervoor.”

Diesel, die tevens producent is van zowel Bloodshot als de nieuwe Fast films zei nog: “Ik zal niemand ter wereld verwijten indien hij zegt: ‘Jullie zijn dom om deze film nu uit te brengen.'” Maar hij voegde eraan toe: “We hebben films nodig nu meer dan ooit. We bevinden ons al in een zeer interessante tijd waarin cinema en de bioscoopervaring al zo bedreigd wordt. [een verwijzing naar de streamingdiensten] Dus, ja, zet het maar op de voorpagina, we brengen de films uit zoals gepland in de bioscoop.”

Vin Diesel lijkt onbevreesd te zijn want hij kijkt nu al uit naar de red carpet events tijdens de premières. “Ik ben dol op de fans en hun massale opkomst, en God weet hoeveel ze er voor waren. Ik smeek Sony om me naar China te laten gaan, zelfs nu. En je zou ieders gezichten moeten zien: ‘Je gaat alleen, vriend!’ Misschien is het hogere doel niet om ons alleen aan de kassa te denken, maar te weten dat we allemaal één wereld zijn en dat we dit allemaal samen moeten doorstaan.” Dit is een moedige stelling en het typeert volledig de acteur. Toch denk ik dat deze zet meer gevolgen zal hebben voor F9 dan voor Bloodshot, maar wie weet is de coronavirus binnen een maand volledig onder controle.

In F9 volgen we Dominic Toretto die zich samen met Letty Ortiz (Michelle Rodriguez) teruggetrokken heeft om een gezin te stichten. Ze proberen hun zoon Brian onder rustige omstandigheden op te voeden, waarbij ze hun roekeloze bestaan achter zich hebben gelaten. Onder andere de terugkeer van Cipher (Charlize Theron) lijkt echter roet in het eten te gooien.

Update: Met de sluiting van AMC is het nu ook duidelijk geworden dat ALLE Hollywoodfilms moeten wijken, ook F9. Meer nog, de Fast & Furious sequel wordt verschoven naar 2 april 2021.

Update 04/03/2021: De man die niet wou wijken voor Covid verplaats nog maar een keertje zijn releasedatum. F9 verschuift van 28 mei naar 25 juni 2021, en dat is wat we hadden voorspeld. De nieuwe verschuiving voor F9 zou te maken hebben met de overzeese markten. Ze zijn nog steeds niet open ondanks de heropening van NYC bioscopen aanstaande vrijdag en de verwachting is dat Los Angeles in de nabije toekomst zal heropenen, omdat Covid-gevallen afnemen en vaccinaties in de stad toenemen. Aangezien de overzeese markten tijdens de pandemie verbeteren, is er een kans dat F9 zijn theatrale reis naar het buitenland zou kunnen beginnen vóór de binnenlandse. Dat gezegd hebbende, Universal probeert zoveel mogelijk markten tegelijk te laten gaan voor F9. Met de nieuwe datum moet de film nu wel opboksen tegen Sony’s Venom: Let There Be Carnage (2021) en dat is toch wel een stevige concurrent dus ik verwacht dat één van de twee nog wel eens zal schuiven.

*** F9: The Fast Saga trailer ***


1 Comment

  1. Jen

    Hij is dan ook geen risico-patiënt. Ik vind het wat dubbel zijn verklaring. Enerzijds begrijp ik het wel dat hij er wil zijn voor zijn fans, maar anderzijds vergroot je wel het risico op besmetting door massaal volk naar de bioscoop te lokken. Mocht iedereen nu eens 2 weken thuis blijven – thuiswerken – netwerken. Het is me trouwens opgevallen dat er in Afrika nog geen besmettingen zijn. Zijn die immuun voor de ziekte of zijn dat landen waar niemand op reis wil gaan?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *