Moet Kinepolis zijn zalen beperken tot maximaal 50 bezoekers na 3 april?

Het was één van de zwakste weekends voor de bioscoopcomplexen in de States sinds 22 jaar en het coronavirus is nog maar net aan land in de States en zal nog oprukken. Maar ook elders was het kommer en kwel. Nagenoeg alle grote films zijn uitgesteld en de inkomsten gaan nu snel achteruit. Alleen de Pixar-animatiefilm Onward (2020) deed nog iets meer dan $10 miljoen recette voorbije weekend. Zelfs de actiefilm Bloodshot (2020) – één van de twee Vin Diesel films die hun releasedatum niet hebben gewijzigd – deed iets meer dan 9 miljoen dollar. En voor een film van 45 miljoen dollar is dat echt wel zwak. Ik ben benieuwd of Vin Diesel tot het inzicht zal komen de volgende dagen om zijn F9 (2020) te verplaatsen naar pakweg augustus. Ook The Hunt deelde in de klappen met een wereldwijde recette van 6 miljoen dollar.


Foto door Andreas Praefcke © licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Unported license

AMC Theatres gaat volgens het magazine Deadline nu een stap verder in het vermijden dat het Coronavirus zich nog meer kan verspreiden en beperkt de toegang tot maximaal 50 bezoekers per zaal of 50% van de zaal capaciteit. “De gezondheid van onze gasten en medewerkersteams staat voorop bij AMC. Daarom zullen we, met onmiddellijke ingang, in al onze Amerikaanse bioscoopzalen die open zijn, de kaartverkoop per showtime in elk van onze theaterzalen beperken tot maximaal 50 procent van de normale capaciteit en tot maximaal 50 personen, afhankelijk van wat minder bezoekers oplevert,” zei Adam Aron, CEO van AMC Theatres. De bioscopen in New York en LA zijn ondertussen al gesloten.

AMC, dat zowat 11.000 schermen telt in hun meer dan 650 bioscoopcomplexen in de Verenigde Staten, zei ook dat het verbeterde reinigingsprocedures zal invoeren op gebieden met hoge contactpunten, waaronder kiosken, werkbladen, toiletruimtes, glas, leuningen en deurknoppen. Al deze maatregelen zullen van kracht zijn tot 30 april 2019. Uiteraard is de hoop dat het een kort uitstel is, want de filmindustrie zit momenteel met de handen in de haren en niemand weet nog wanneer ze hun film veilig kunnen uitbrengen, en dit alles kost miljoenen aan schade.

Momenteel izjn alle Kinepoliszalen en UGC complexen gesloten tot en met vrijdag 3 april 2020. De vraag is wat er dan zal gebeuren. Het zou misschien wel onverstandig zijn om meteen de sluis helemaal open te zetten. Anderzijds zou het misschien geen slechte zaak zijn om de mobiele app van Kinepolis nog eens extra in de verf te zetten en eventueel een kleinere reductie geven op het ticketprijs. Dan zal voorkomen dat bezoekers allemaal hun vingers zetten op de touchscreen toestellen of het ticket fysiek moeten komen. Daarnaast, mondmaskers lijkt iets courant in China, dit zou het eigenlijk ook moeten worden bij ons. Alles wat kan helpen om het virus in de kiem te smoren zou op tafel moeten liggen.

Update: En het nieuws gaat razendsnel, want AMC heeft zonet gemeld dat ze de deuren van alle bioscopen in de States voor 6 tot 12 weken zal sluiten. Normaal zou op 1 mei Black Widow (2020) moeten uitkomen maar deze zal dus noodgedwongen verplaatst moeten worden.

1 Comment

  1. Kons

    Ik heb het gevoel dat ze zullen mogen blij zijn dat ze komende weken al 50 bezoekers halen bij elke screening. Bioscopen zijn nu toch wel plaatsen om te mijden.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *