Natasha Romanoff heeft eindelijk haar origin story in Black Widow

En hier is dan ook de eerste trailer van de opkomende Black Widow (2020) film en het ziet er naar uit dat het toch niet geheel een origin story zal worden maar eerder een film die zich zal afspelen tussen Captain America: Civil War (2016) en Avengers: Infinity War (2018).

Korte inhoud: Bij de geboorte wordt Natasha Romanova gegeven aan de KGB, die haar verzorgt om haar ultieme agent te worden genaamd Black Widow. Wanneer de U.S.S.R. uit elkaar gaat, probeert de regering haar te vermoorden terwijl de actie zich verplaatst naar het huidige New York, waar ze een freelance medewerker is. In deze standalone film zal Romanoff 15 jaar na de val van de Sovjet-Unie in de Verenigde Staten wonen en nadien gerekruteerd worden door Clint Barton, aka Hawkeye voor het S.H.I.E.L.D. programma.

De trailer opent zoals een Jason Bourne film met een shot van Natasha, starend naar haar spiegelbeeld, terwijl beelden van haar verleden voor ons flitsen: ballerina’s oefenen in de Rode Kamer, een jonge Natasha die een pistool mikt, dan een oudere Black Widow die zich aansluit bij S.H.I.E.L.D. en later The Avengers. Dus wat doet iemand als een gezin uit elkaar gaat? “Ik heb veel levens geleefd,” zegt Natasha in een voice-over. “Maar ik ben klaar met vluchten voor mijn verleden.”

Haar verleden confronteren betekent terugreizen naar huis, waar we haar herenigd zien met één van haar “zussen” uit de Rode Kamer, Yelena (gespeeld door de geweldige Midsommar actrice Florence Pugh). En natuurlijk gaat het om een beetje hand in hand gevechten in plaats van een gevoelige omhelzing. Ook haar vader Alexei Shostakov / Red Guardian (David Harbour) lijkt een heroïsch verleden te hebben als de Russische versie van Captain America. En dan is er nog Melina (Rachel Weisz) die ook een Balck Widow spionne is. Daarnaast zou er nog een kleine rol zijn voor Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Thaddeus Ross (William Hurt). We leren niet veel over waarom Natasha thuis is gekomen, behalve “onafgemaakte zaken”, zoals ze beweert: “We moeten teruggaan naar waar het allemaal begon.”

De rest van de trailer is een reeks actie-seqenties: Red Guardian gaat vechten met een naamloze tegenstander, veel explosies en een dodelijke sprong van Natasha. Al bij al lijkt het me geen oersaai origin story maar een action-packed avontuur. Wat we al kunnen zeggen is dat de film geregisseerd wordt door Cate Shortland en dat Ned Benson (The Disappearance of Eleanor Rigby) het script heeft geschreven.© Walt Disney Studios Motion Pictures

Voor Scarlett is het de 9de keer dat ze in de catsuit van Black Widow zal kruipen, indien je de kleine cameo in Captain Marvel (2019) meerekent. Hoe het dan verder moet is niet duidelijk, gezien de gebeurtenissen in Avengers: Endgame (2019) maar ik sluit niet uit dat mocht deze film een succes worden, wat ik wel verwacht (zeker gezien het succes van Captain Marvel – wat eigenlijk geen goede film was en het personage maar half zo geliefd is als Black Widow) dat er nog sequels zullen volgen. Maar ze stuiten uiteraard op een barrière die werd gezet in Endgame waar Black Widow niet uit kan terugkeren.

*** Black Widow trailer ***

***Related Posts***
15/07/2018: Black Widow heeft eindelijk zijn regisseur te pakken
13/01/2018: De tijd is rijp voor een Black Widow standalone film
16/01/2009: Emily Blunt als Black Widow in Iron Man 2?

1 Comment

  1. JG

    Eindelijk, hopelijk beter dan red sparrow.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *