Jerry Bruckheimer wil vervolg op Top Gun: Maverick

Neen, er is nog geen concreet nieuws over de Joachim Rønning‘s Pirates of the Caribbean film, maar Jerry Bruckheimer heeft wel bekend gemaakt dat hij een vervolg wil op het mega-succes Top Gun: Maverick (2022). En dat zal geen gemakkelijke klus worden om de magie voor een tweede keer te verwezenlijken, want die film was nauw verwant met het origineel en deze nostalgie kan je geen twee keer herhalen. Hoe dan ook, Top Gun: Ghostrider lijkt in kick-ass titel voor een derde film.

Er zijn heel weinig zekerheden in de entertainmentindustrie, maar wanneer een film wereldwijd anderhalf miljard dollar opbrengt, wordt een vervolg onvermijdelijk, zoals het geval is met Top Gun: Maverick. Samen met Tom Cruise en regisseur Joseph Kosinski creëerde het trio de best scorende film uit hun respectievelijke carrières, en op creatief vlak is Bruckheimer optimistisch over de threequel die nu in ontwikkeling is. De vraag komt uiteindelijk neer op de logistiek en of ze de huidige verhaalbehandeling kunnen uitbouwen tot een waardig scenario.

“Ik denk dat we een geweldig verhaal hebben. Het is gewoon een kwestie van hoe we iedereen bij elkaar krijgen en hoe we het voor elkaar krijgen”, zegt Bruckheimer. “Tom heeft het erg druk. Hij heeft veel films op de planning staan ​​en hij is een veelgevraagd acteur. We zullen dus een goed scenario moeten krijgen, en hopelijk zal hij het net zo leuk vinden als wij.”

Producer Bruckheimer is ondanks zijn 80-jarige leeftijd nog bijzonder actief en zal binnenkort de duurste Formule 1 film uitbrengen met Brad Pitt en Javier Bardem in de hoofdrollen, over een Formule 1-coureur die met pensioen gaat om als mentor en team samen te werken met een jongere coureur. Inderdaad, het doet denken aan Gran Turismo.

Maar eerst staan er nog 3 films die dit jaar in de bioscoop moeten uitkomen, te beginnen met Young Woman and the Sea (2024) met Daisy Ridley over de wedstrijdzwemmer Trudy Ederle, die in 1926 de eerste vrouw was die ooit het Engelse Kanaal overzwom. En Dan zijn er nog de Beverly Hills Cop IV: Axel F (2024) film en de Bad Boys 4: Ride or Die (2024) film. Twee films die inhoudelijk niks te vertellen hebben maar vooral de kassa zullen doen rinkelen, en net dat heeft Hollywood echt wel nodig. Zeker na de teleurstellende Furiosa flop.

6 Comments

 1. matthys

  De Maverick was goed omdat het niet alleen maar nostalgie was, maar ook wel een te gek verhaal vol van geweldige actiescènes. Ik ben zeker benieuwd en vermoed dat de lat wel hoog zal liggen.

  Reply
 2. HH

  Ik denk dat ze er een vervolgfilm als een prequel kunnen van maken. Misschien begint de prequel zelfs met Viper. Begin halverwege de jaren 60 toen Viper en Mitchell Sr. problemen ondervonden in de lucht, maar hun eerste luchtbattle overwonnen. Ze ronden hun inzet af en met een promotie gaat Viper verder met het vormen van Top Gun, en dit vastknopen aan een hedendaags verhaal in een conflict met Rusland of China.

  Reply
 3. Yenne

  Gaan ze er werkelijk een Fast & Furious rotzooi franchise van maken?

  Reply
 4. Alex

  Miles Teller en Glen Powell moeten meer screentijd krijgen en de romance tussen Cruise en Connelly gewoon weglaten.

  Reply
 5. Mitch

  Als ze echt iets leuk willen maken zouden ze zich kunnen inspireren op waar gebeurde verhalen, zoals het boek Viper Pilot: A Memoir of Air Combat van Dam Hampton.

  Bekijk dit.
  https://www.youtube.com/watch?v=IlvTL3JlLYI

  Realistisch gezien denk ik niet dat je Maverick de hoofdpersoon kunt laten zijn. Dat TG2 de naam Maverick krijgt en zijn verhaal afsluit met een sluitend verhaal is een goed afscheid voor het personage. Hij zou in ieder geval een aannemer kunnen zijn of misschien speciale privileges krijgen bij het besturen van een F-35 en het trainen van F-18-piloten hoe ze een stealth-jager kunnen uitschakelen door samen te werken. Vervolgens is hij een mentor gedurende de rest van de film. Ze moeten zorgen dat het geloofwaardig blijft en aansluit bij het verhaal, en niet de F&F toer opgaan.

  Dat is alles wat je echt nodig hebt voor een Top Gun 3. Het zou een teamverhaal zijn en een verhaal waarin Rooster en Hangman leren samenwerken door hun twee squadrons te leiden en ze samen te begeleiden.

  Reply
 6. Elmer

  Ik denk dat een Pirates film met Johnny Depp ondertussel al gezonken is, maat hij kan altijd wel een bijrol spelen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *