Bad Boys 4: Ride or Die eerste post-slap Will Smith film

Hier is dan uiteindelijk de trailer van Bad Boys 4 (2024), getiteld Bad Boys Ride or Die. Inderdaad, er was een kieken die het een goed idee vond om Bad Boys 3 (2019) de titel Bad Boys ‘For’ Life te geven. Dit had de titel van de 4de film moeten zijn voor evidente redenen, maar kijk, het kalf is ondertussen al verdronken. Voor de rest ziet de trailer eruit als een typische Bad Boys film en ik denk dat het publiek die interesse heeft in dat soort vehikels wel zullen uitkijken naar de release.

© 2024 Sony Pictures Releasing, All rights reserved.

Korte inhoud: Deze zomer zijn ‘s werelds favoriete Bad Boys terug met hun iconische mix van adembenemende actie en schandalige komedie, maar deze keer met een twist: Miami’s besten zijn nu op de vlucht.

Het zal in ieder geval uitkijken worden hoe het publiek zal reageren op de eerste film van Will Smith na het Oscar-slap-fiasco. Ik vermoed dat het weinig impact zal hebben omdat de slap misschien net iets minder “erg” is bij een mainstream publiek, dan een #MeToo verhaal, ook al hadden we hier te maken met een publiek vertoon van ongecontroleerd fysiek geweld voor miljoenen toeschouwers, gevolgd met een uitreiking van Oscar en een ovatie alsook een speech zonder excuses aan het slachtoffer.

Zelfs bij ons ligt #MeToo voor publieke figuren heel moeilijk. Bekijk de onhandige poging van de CEO van de VRT Frederik Delaplace om Bart De Pauw – die meer dan 6 jaar geleden menig vrouwen had lastig gevallen met smsjes en avances – ruimte te geven om zijn excuses aan te bieden aan de slachtoffers en zo vermoedelijk de deur open te zetten voor een eventuele terugkeer naar de VRT. Alles rond Bart De Pauw ontspoort, te beginnen bij zijn gedrag ten opzichte van deze vrouwen op en naast de werkvloer, gevolgd door zijn ‘uit de lucht gevallen’ video van zijn ontslag, gevolgd door een proces die hij nooit kon winnen tot excuses die veel te laat lijken te komen en nu opnieuw in een schandaalsfeertje zijn terecht gekomen met een CEO die dacht dat hij evenveel macht had als Warner CEO David Zaslav en zomaar documentaires kon “cancellen”. VRT blijft een overheidsinstelling en bij dergelijke zaken ga je best op een andere manier te werk. Mensen moeten leren hoe ze met slachtoffers omgaan, én wij zouden beter ook eens nadenken hoe we daders een tweede kans kunnen geven. En wat betreft Will Smith, geven wij hem zeker een tweede kans. Hij is door het slijk gegaan, maar gaandeweg toch ingezien dat hij compleet fout heeft gehandeld. Laten we hopen dat het publiek er ook zo over denkt en zich niet laat leiden door de CancelCulture trollen op social media.

Bad Boys 4: Ride or Die verschijnt in juni in de bioscoop, en de eerste trailer van de film, waarin Will Smith en Martin Lawrence herenigd worden als ieders favoriete Miami-agenten, lijkt weinig verrassingen in petto te hebben. Het wordt wederom waanzinnige actie, veel grapjes en komisch gezwans tussen onze twee hoofdrolspelers. De derde film werd geregisseerd door de Belgische filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah, die zijn teruggekeerd voor deze 4de film. Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig en Paola Núñez keren terug nadat ze in de derde film zijn geïntroduceerd, naast nieuwkomers Eric Dane die de slechterik speelt, alsook Ioan Gruffudd en Rhea Seehorn. Tasha Smith vervangt Theresa Randle, die in de drie voorgaande films de vrouw van Lawrence speelde. Bad Boys Ride or Die, geschreven door Chris Bremner, zal vanaf 5 juni 2024 heel wat Belgische bioscoopzalen veroveren.

*** Bad Boys 4: Ride or Die trailer ***

2 Comments

  1. Alex

    Een tweede kans kan de dader nooit zelf creëren, het moet hem/haar gegund worden door ofwel de slachtoffers, de massa ofwel bevoegde instanties zoals een filmstudio en in deze heeft Sony/Bruckheimer nu toch wel de hand toegereikt met deze film, de massa of publiek zal dit nu ver/be-oordelen. Mocht deze film een succes zijn, zal denk ik niemand nog over dat Oscar-fiasco spreken.

    Reply
  2. Limmerick

    Ik ben fan, zowel van de eerste Bad Boys als van de twee Adil El Arbi en Bilall Fallah films, ik hoop alleen dat Martin Lawrence gewoon niet te oud is geworden. Hij is echt niet meer dezelfde, zeker in vergelijking met Will Smith die bijna niet verouderd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *