Eerste Bad Boys for Life trailer

We hebben er lang moeten op wachten maar hier is dan uiteindelijk de eerste trailer van Bad Boys for Life (2020) en ik moet toegeven dat de twee acteurs na 16 jaar er nog altijd wel goed geconserveerd uitzien. Martin Lawrence heeft wel wat kilo’s bijgekomen, maar dit kan zijn karakter noch wel helpen qua comic relief, iets waarmee ze toch zwaar mee willen uitpakken in deze trailer.

Korte inhoud: Terwijl Mike Lowery (Will Smith) in een midlifecrisis zit is Marcus Burnett (Martin Lawrence) opgeklommen tot politie-inspecteur. De twee herenigen wanneer ze tot de ontdekking komen dat een Albanese huurmoordenaar hen dood wenst. Er blijkt een persoonlijk motief achter te zitten sinds zijn broer gedood werd door Lowery en Burnett.

Van wat ik kan zien in de eerste beelden denk ik dat alle ingrediënten wel aanwezig zijn om de doorsnee Bad Boys fans (mochten deze nog bestaan) te plezieren. Van wat ik me kon herinneren van de Michael Bay films was het vooral lichtvoetige actie, heel veel oneliners en babes. In deze eerste trailer zijn er geen babes, is de humor omnipresent en de actie lijkt oldschool, en met dit wil ik zeggen piro-technieken ipv cgi. En zeker voor dit laatste is dit de manier om een 90’ties film te reanimeren.

Zelf hield ik meer een Leathal Weapon dan van Bad Boys omdat de hoofdpersonages niet constant bezig waren om er cool uit te zien. De verhaallijnen zaten ook strakker in mekaar en de actie was heftig en had een serieuze toon. Wanneer je naar deze trailer kijkt heb je de indruk dat alles een sketch is tussen die twee kerels. Ze vallen een huis binnen met getrokken pistolen. Marcus krijgt klop en valt en dan is er zo een minuutje de tijd voor een goeie onliner.

De film werd geregisseerd door het Belgisch duo Adil El Arbi en Bilall Fallah die binnenkort – als de recette meevalt van deze Bad Boys – waarschijnlijk ook Beverly Hills Cop 4 op hun bord krijgen, dus het geluk kan niet op voor deze twee heren. Michaël R. Roskam is ondertussen weer thuis en draait binnenkort een Belgische Sylvia Kristel Biopic.

De film werd geschreven door Joe Carnahan, die eigenlijk een uitstekend regisseur is (Narc, The Grey) maar die om één of andere reden op een zijspoor is beland of gewoon geen interesse heeft om veel films te regisseren. Echt wel zonde. En een script schrijven voor Bad Boys lijkt toch wat onder zijn niveau. De fout die hij in zijn carrière heeft gemaakt was The A-Team film te willen regisseren, die uiteindelijk een grote flop werd. En of je in Hollywood nu iets te vertellen hebt met je films of niet, geld spreekt luider dan talent.

Bad Boys for Life komt niet in het zomerseizoen zoals de vorige film, wél in januari wat een beetje de dumping maand is van de studio’s. En toch vreemd want in juni waren er geen films voor Sony die al werden aangekondigd. Anderzijds kunnen we deze film dan ook vroeger zien, dus ons hoor je niet klagen. Vanaf 22 januari 2020 is Bad Boys for Life bij ons in de bioscoop.

*** Bad Boys for Life trailer ***

1 Comment

  1. Sinister

    Boring trailer.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *