The A-Team trailer is veelbelovend

Oh yes they DID! The A-Team (2010) ziet er beter uit dan verwacht. Het vrolijke viertal is terug en bestaat uit: Hannibal (Liam Neeson), het sigaren rokende brein, ritselaar Face (Bradley Cooper), spierbundel met vliegangst B.A. (Quinton ‘Rampage’ Jackson) en de kierewiete piloot Murdock (Sharlto Copley). En natuurlijk hun onafscheidelijke GMC “bestelbusje”.

Hoewel de kogels en de ontploffingen blijkbaar in de aanbieding waren, blijft de sfeer eerder aan de luchtige kant. Maar de teneur is duidelijk, Joe Carnahan (Smokin’ Aces, Narc, Pride and Glory) wil er geen frivole prent van maken, maar wel een stevige actiefilm naar het voorbeeld van Iron Man met uitzinnige actie-sequenties gewisseld met humor. En bij het zien van de trailer denk ik dat er deze keer wel degelijk ‘doden’ zullen vallen, in tegenstelling tot de oorspronkelijke tv-serie.

Korte inhoud: Een groep Irak-veteranen is op de vlucht voor het Amerikaanse leger. Deze groep, die bekend staat als ”The A-Team”, probeert zo snel mogelijk hun naam te zuiveren, omdat ze ten onrechte te boek staan als gevaarlijke criminelen. Ze worden beschuldigd van een ernstige misdaad die ze niet begaan hebben.

Over de casting zal nog heel wat gediscussieerd worden, met de name de keuze van Quinton ‘Rampage’ Jackson al B.A. en de vrij onbekende Sharlto Copley als Murdock, maar ikzelf heb niets tegen nieuwe gezichten voor zover ze een eigen inbreng hebben in hun respectievelijke rol. Ik heb eerder problemen met de cgi van de tank in mid-air die er toch niet zo overtuigend uitziet. Het doet me op momenten zelfs een beetje denken aan die Charlie’s Angels films. Maar goed, we zullen dit maar pas kunnen beoordelen eenmaal de film in de bioscopen draait. En dat kan vanaf 23 juni 2010.

De oorspronkelijke muziek is wijselijk zoveel mogelijk weggemoffeld en het originele verhaal is een beetje aangepast naar actuele gebeurtenissen. In de casting treffen we ook nog eye-candy Jessica Biel en Watchmen-acteur Patrick Wilson. Van de oorspronkelijke cast zien we Dirk Benedict (Face) en Dwight Schultz (Murdock) terugkeren, nog onbekend wat hun uiteindelijke rol zal zijn. Vreemd genoeg is er geen sprake van Mr. T, hoewel deze acteur tegenwoordig niet meer weg te branden is in diverse reclame-campagnes. Onze stoere krijgers zijn nu veteranen van de oorlog in Irak. Voor de rest blijft de opzet hetzelfde. Het wordt in ieder geval een ferme brok nostalgie.

*** The A-Team trailer ***

***Related Posts***
18/09/2009: Jessica Biel als generaal in The A-Team film
31/08/2009: Nieuwe B.A. gevonden voor The A-Team film
30/01/2009: The A-Team film wordt minder campy dan de serie
21/03/2008: The A-Team wordt verfilmd

4 Comments

 1. Miiki

  De actie heeft inderdaad wel veel weg van charlies angels, laten we hopen dat het enkel schijn is. het ziet er in ieder geval beter uit dan gi joe.

  Reply
 2. htc hd2

  Ja, terug naar toen. Toen je je als jongen met skelter ook de A team waande, waarbij er tussen de verschillende jongens dan vaak een rolverdeling was wie welk personage was. Hoe dan ook, deze film ga ik geheid bekijken. Dat met die tank ziet er inderdaad wel heel nep uit.

  Reply
 3. murray

  Nogal stupide actiescequenties naar het eind toe, maar de rest ziet er best aardig uit. De acteurs zien er op het eerste gezicht ‘ok’ uit, alleen heb ik zo mijn twijfels bij de vertolking van Murdock. Hoop dat de film in ieder geval de karakters op het voorplan zet in plaats van een zinloos bombardement van gratuite cgi.

  Reply
 4. Fred

  Ziet er zeker leuk uit. Jammer dat het muzikale thema niet even door de trailer knalt, maar ik begrijp wel dat het een beetje de sfeer zou breken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *