Adil en Bilall in de running voor Beverly Hills Cop 4 met Eddie Murphy

Je kunt er nier omheen maar het nieuws van de dag is toch wel het zalige cadeau dat Adil El Arbi en Bilall Fallah in ontvangst mochten nemen van niemand minder dan top producent Jerry Bruckheimer, met name de regie van Beverly Hills Cop 4 (2017) met… jawel… Eddie Murphy onder de vlag van Paramount Pictures.

Van alle Belgische regisseurs kon ik zelf geen betere keuze bedenken dan die twee gasten, zeker na de regie van hun film Black (2015). Het grootste probleem met deze film was niet de aanpak, maar wel het script. En blijkbaar zou het script voor deze blockbusterfilm, geschreven door Josh Appelbaum (Mission: Impossible – Ghost Protocol), geniaal zijn. Dus mijn verwachtingen liggen wel hoog, ook al ben ik realistisch.


adil el arbi,bilall fallah,beverly hills cop,beverly hills cop 4,josh appelbaum,jerry bruckheimer,judge reinhold,john ashton
© Paramount Home Entertainment

Het zal geen eenvoudige taak zijn voor twee jonge filmmakers zonder Hollywood-ervaring om plots een dergelijk project in goede banen te leiden. Ik herinner me nog de docu Fucking Kassovitz met de Franse regisseur Mathieu Kassovitz (een beetje hetzelfde profiel als Adil en Bilall die vooral de aandacht trok met zijn jongeren-bende film La Haine) die ook een Hollywood-project in zijn schoot kreeg geworpen met Vin Diesel. Maar Babylon A.D. (2008) werd een ware nachtmerrie. Ook het Hollywood debuut van Erik Van Looy was niet meteen een schot in de roos, maar anderzijds deed Michaël R. Roskam wel beter met de The Drop (2014), ook al flopte de film aan de box-office.

Een beter project had een Beverly Hills Cop reboot geweest met een nieuwe acteur, zoals Michael B. Jordan. Maar dat is het dus niet. Het is een derde sequel mét Eddie Murphy, en die heeft de reputatie om alles te willen controleren. Wat Adil en Bilall zullen moeten proberen is om toch nog hun film te maken en zich niet al te snel laten overrompelen door de filmster. Hij zal wel zenuwachtig zijn, wat deze film zou zijn mogelijke nieuwe doorbraak kunnen betekenen, maar het is het soort franchise waar je niet echt gritty kunt worden zoals Black dat wel was. Voor de rest zijn er geen excuses, want hioer zal wel een pak geld tegen gesmeten worden (rond de 60 miljoen dollar). Jerry zal ook wel een publiekstrekker willen, laten we dus hopen dat het R-rated kan en niet PG-13 moet, en dat ze ver weg blijven van die kitscherige Beverly Hills Cop III (1994). De twee regisseurs nemen best Beverly Hills Cop (1984) en Beverly Hills Cop II (1987) als voorbeeld.

beverly hills cop,beverly hills cop 2,beverly hills cop 3,eddie murphy,steven berkoff,judge reinhold,john ashton,ronny cox,brigitte nielsen,gilbert r hill,martin brest,tony scott,jerry bruckheimer,don simpson,john landisbeverly hills cop,beverly hills cop 2,beverly hills cop 3,eddie murphy,steven berkoff,judge reinhold,john ashton,ronny cox,brigitte nielsen,gilbert r hill,martin brest,tony scott,jerry bruckheimer,don simpson,john landisbeverly hills cop,beverly hills cop 2,beverly hills cop 3,eddie murphy,steven berkoff,judge reinhold,john ashton,ronny cox,brigitte nielsen,gilbert r hill,martin brest,tony scott,jerry bruckheimer,don simpson,john landis
© Paramount Home Entertainment

Er is al langer sprake van een Beverly Hills Cop IV. Ik heb hierover al geschreven eind 2006, met een Eddie Murphy die toen 45 was. Dat is dus 10 jaar geleden en de man is ondertussen 55. Maar dat hoeft geen belemmering te zijn, want Liam Neeson en Sylvester Stallone bewezen dat ze nog altijd kunnen overtuigen op latere leeftijd. Toen werd duidelijk dat Judge Reinhold (Det. William ‘Billy’ Rosewood) and John Ashton (Det. Sgt. John Taggart) niet zouden terugkeren, ik verwacht ze ook niet in de nieuwe film, maar de toekomst zal het uitwijzen. In ieder geval onze welgemeende proficiat aan de twee regisseurs!

4 Comments

  1. jerre

    Het is uiteraard zalig nieuws voor onze landgenoten, en hopelijk een mooi voorbeeld voor de Marokkaanse jeugd bij ons. Maar los van dat, wie zit er nu te wachten op een nieuwe Beverly Hills Cop, laat staan een terugkeer van Eddie Murphy?

    Reply
  2. Marvin

    Zo zalig !!!

    Reply
  3. mr. insano

    Adil El Arbi en Bilall Fallah. Echt Belgische namen.

    Reply
  4. Shifty Marcvizla

    Hopelijk zien we ’t betere komische talent van Eddy Murphy te zien. Veel hangt af van een goed script. Bowfinger met Steve Martin was zo’n script. Zalig!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *