Beverly Hills Cop IV: Axel F heeft een heftige trailer

Wie had kunnen denken dat Beverly Hills Cop IV: Axel F (2024) er beter uitziet dan die vreselijke kermisattractie Beverly Hills Cop III (1994) bijna 30 jaar geleden. Wordt dit de Top Gun: Maverick (2022) van Eddie Murphy? Ik ben hoopvol, de trailer ziet er in ieder geval heftig uit.

Korte inhoud: Rechercheur Axel Foley (Eddie Murphy) wordt teruggetrokken naar de weelderige omgeving van Beverly Hills om de vroegtijdige dood van een oude vertrouweling te onderzoeken. Tijdens deze ingewikkelde reis stuit hij op een diepgewortelde corruptie die zich verraderlijk heeft verspreid binnen de gewaardeerde gelederen van de politie van Beverly Hills. Te midden van dit verwarde web van bedrog vindt Foley troost in de hereniging met zijn geliefde dochter Jane (Taylour Paige). Door een ironische speling van het lot vormt hij een onwaarschijnlijke alliantie met haar voormalige vriend detective Bobby Abbott (Joseph Gordon-Levitt), een agent die bekend staat om zijn nauwgezette naleving van de wet, terwijl ze zich een weg banen door het complexe labyrint van de zaak.

Niet alleen Billy Rosewood (Judge Reinhold) en John Taggart (John Ashton) zijn terug, alsook Jeffrey Friedman (Paul Reiser) en Serge (Bronson Pinchot). Bij de nieuwkomers in de franchise zien we Captain Grant (Kevin Bacon) die vermoedelijk wel een dubbelrol zal spelen.

De film had eerst moeten gaan naar Adil El Arbi en Bilall Fallah, maar toen kwam de episode met Warner die Batgirl gewoon niet goed vond en de film dumpte in de prullenmand, en toen heeft Jerry Bruckheimer deze film gegeven aan Mark Molloy, een videoclip maker met NUL langspeelfilmervaring. Maar net zoals Bad Boys zijn het films die al in een welbepaald keurslijf zitten en je kan als filmmaker niet zo zot veel verkeerd doen, tenzij je het echt te bont maakt zoals John Landis met BHC III. De sterren zijn het hoofdmenu en de rest valt wel in zijn plooi. Het zijn actie-vehikels doorspekt met humor. Adil en Bilall zijn in ieder geval nog steeds aan zet op Bad Boys 4 van Bruckheimer. Bruckheimer moet dringend eens werk maken van een Bad Beverly Hills Cops, want ik zie die twee franchisen toch sterk naar mekaar toe groeien. Laat de Bad Boys naar Detroit komen waar Axel hen “andere” knepen van het vak zal leren of een missie samen in Beverly Hills. Ze gaan wel niet al te lang moeten wachten.

De film werd geschreven door Will Beall, Tom Gormican en Kevin Etten voor Netflix. En dus is het nog niet zeker of deze film in de bioscoop zal uitkomen. De vorige 3 films werden uitgebracht door Paramount maar nu is de franchise in handen van de streamingdienst. Het is mogelijk dat Netflix de film in de bioscoop zal uitbrengen, maar er is nog niets bevestigd. Netflix is geen onbekende in het geven van een bioscooprelease aan enkele van zijn grotere titels. Een goed voorbeeld is Glass Onion: A Knives Out Mystery, dat, net als deze film, ook een vervolg was op een in de bioscoop uitgebrachte film. De teaser-trailer geeft aan dat de film ‘Only on Netflix’ zal verschijnen, maar dat zou zeker kunnen veranderen. We zullen het wel zien in de zomer van 2024.

*** Beverly Hills Cop IV: Axel F trailer ***

3 Comments

  1. Pak-Man

    Trailer ziet er verrassend goed uit! Zelfs met al die ouwe relieken. Ben benieuwd.

    Reply
  2. Guy

    Paul Reiser en Eddie Murphy zijn de enige twee acteurs die nog goed bewaard zijn gebleven.

    Reply
  3. Bjorn

    ACHWELL, would you like an espresso with a lemon twist?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *