Ryan Reynolds in conflict met Disney over Deadpool 3

Het nieuws komt van YouTuber Mike Zeroh en baant zich een weg op TikTok, maar als we de geruchten mogen geloven zou de productie van Deadpool 3 (2024) van Shawn Levy dan toch niet zo vlot verlopen als gehoopt. Voor zover jullie het nog niet wisten maar met de aankoop van 20th Century Fox door Disney is de derde film nu in handen van Bob Iger. Die laatste heeft samen met Kevin Feige wel beweerd dat Deadpool wel een R-rated film zal blijven en bij deze ook de eerste R-rated film in de MCU. Maar met nog een aantal weken te gaan in productie lijken er spanningen te zijn tussen het creatieve team van Deadpool geleid door Ryan Reynolds en de kopstukken van Disney en Marvel.

Ryan zou tevreden zijn over Act I en Act II maar blijkbaar ontspoort de film in Act III nadat Disney/Marvel de druk heeft opgevoerd om nieuwe karakters te introduceren uit de MCU met name de crew van Fantastic Four. Iets wat niet in goede aarde viel bij de scenaristen (Shawn Levy, Wendy Molyneux, Rhett Reese, Ryan Reynolds en Paul Wernick). Zij vinden dat hun film niet kon eindigen als een tv-spot voor een andere film. Maar dat was nog niet alles. Disney zou ook bepaalde scenes in Act II willen knippen of vervangen, met name over één of meerdere grappen over Disney. Het is gekend – ook al met Deadpool II (2018) – dat Ryan eigenlijk wel wat klappen wil uitdelen aan het adres van het huis van Mickey Mouse. Op een gegeven punt heeft Fox zelfs beslist om de schaar te zetten in een welbepaalde grap in Deadpool II. Bij aankoop van Fox garandeerde Bob Iger dat humor tegenover Disney geen probleem mocht zijn, maar zoveel jaren en zoveel filmflops later, wil Bob Iger liever geen tweede Southpark avontuur.

Volgens Zeroh zou Diney/Marvel ook hun DEI agenda hebben willen doordrukken op de productie, ook al niet met de volle overtuiging van de makers. Zij hebben gezien hoe Disney op 3 jaar tijd hun MCU in de grond hebben geboord, naast het Pixar bedrijf en Star Wars/Indiane Jones franchise, om nog maar te zwijgen over hun Disney sprookjes-adaptaties. Het zou zelf tot een woordenwisseling zijn gekomen tussen Reynolds en Iger dat de CEO van Disney nu zou hebben besloten om niet meer in zee te gaan met Ryan Reynolds voor toekomstige projecten. Dat laatste lijkt een beetje van de pot gerukt, maar dat is althans het gerucht. Ryan had eerder al een optie om aan de knoppen te zitten in meerdere MCU films, maar dit zou nu dus van de baan zijn.

Wat betekent dit voor Deadpool 3? We gaan dit maar pas weten wanneer we de film in kwestie zien in juli 2024. En ja, Ryan wil er alles aan doen om hiervan een succes te maken, goed wetende dat in de filmindustrie … ‘money talks’. En de beste periode om een film uit te brengen is in de zomermaanden. Als er nu veel reshoots zijn, dan zou dit de film naar het najaar kunnen afglijden, wat ook zijn gevolg zal hebben aan de box-office. Dus een enorme clash met Disney zal Reynolds en Levy nu wel willen vermijden. Wat de positie is van Kevin Feige in deze discussie is ook niet duidelijk. Het zou wel eens kunnen dat hij gewoon een marionette van Bob Iger is geworden en uit vrees voor zijn baan meeloopt met de wind, maar dat is uiteraard puur speculatie, gestoeld op het feit dat Bob Iger al één keer Feige heeft gered van een ontslag. Deadpool 3 is ook een multiverse film – oh neen, geen multiverse … en toch – met een terugkeer van Jennifer Garner als Elektra en Hugh Jackman als Wolverine. Ik zou dit nieuws met een korrel zout nemen, maar nu ben ik wel heel benieuwd naar die eerste trailer.

1 Comment

  1. Blackmoon

    Deadpool is toch geen Disney film, ze hadden de IP misschien beter verkocht aan Sony

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *