Dermot Mulroney is de nieuwe Liam Neeson in Ruthless

De o zo charmante Dermot Mulroney uit My Best Friend’s Wedding (1997) heeft de innerlijke Liam Neeson in hem losgelaten en in vendetta-mode gezet voor de opkomende actie-thriller Ruthless. het is een bizar fenomeen de laatste jaren sinds de komst van Taken (2008) dat mannen op leeftijd (Liam Neeson, Mel Gibson, Denzel Washington, Keanu Reeves, Aaron Eckhart, …) plots een roeping vinden voor harde – op het randje van het sadistische – actie. Of Mulroney even succesvol zal zijn als zijn voorgangers met Ruthless (2023) valt nog te betwijfelen. De film kwam gisteren uit in een beperkt aantal zalen.

Korte inhoud: Een middelbare schoolcoach, wiens tienerdochter werd vermoord, neemt het heft in eigen handen door achter de mannen aan te gaan die zijn leerling ontvoeren voor een mensenhandeloperatie.

De film werd geregisseerd voor vermoedelijk een paar miljoen dollar door actie regisseur Art Camacho, die gedurende zijn carrière gewerkt heeft met heel wat acteurs van een zeker caliber (Harvey Keitel, Tyrese, Mena Suvari, Kellen Lutz, Cam Gigandet, Danny Trejo, Dolph Lundgren, Steven Seagal, Michael Jai White, Cynthia Rothrock, Don the Dragon Wilson, …) alsook actief als een vecht coordinator. De man weet dus hoe hij een vechtscène in mekaar moet steken, en dat is wel een troef voor dergelijke films, kijk maar naar de John Wick films.

In de nieuwe trailer, die distributeur Saban zojuist heeft uitgebracht, speelt Mulroney een middelbare schoolcoach met blijkbaar ook heel wat “specifieke vaardigheden” en daarbovenop een slecht humeur. Wanneer één van zijn studenten wordt misbruikt door haar vader, krijgt deze bruut een flink pak slaag van de coach, waarbij Mulroney zijn arm als een takje kraakt. Maar wanneer een paar van zijn studenten worden ontvoerd in een mensenhandelbende (geleid door Jeff Fahey), gaat Mulroney op oorlogspad.

Zoals ik al eerder had gezegd lijkt deze film gemaakt met een minimum aan middelen, hoewel het er niet noodzakelijk goedkoop uitziet. Er is niets verkeerd met een goedkopere actiefilms, zolang deze maar correct wordt uitgevoerd. Memento (2000) werd ook gemaakt met iets boven de 5 miljoen dollar en Saban staat wel garant voor degelijk materiaal. Toch is de betrokkenheid van Mulroney die deze vendetta film op de kaart zet. Ik ken hem voornamelijk voor zijn bijrollen, maar hij zet altijd wel een goede vertolking neer, en hem nu zien in een dergelijke film is wel fascinerend. En wie weet slaat de film aan en komt er een reeks. Maar dan zal er misschien wat meer geld op tafel moet liggen, niet zozeer voor de filmproductie, maar wel degelijk voor de promotie.

*** Ruthless trailer ***


2 Comments

  1. White

    Het wordt tijd dat hij eens de hoofdrol speelt in een villainrol. De trailer ziet er goed uit. Punisher zonder het logo-t-shirt.

    Reply
  2. johan

    Clean en The Retirement Plan lijken me een stuk leuker.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *